Andalúzia vaslovakkal

Andalúzia vaslovakkal – MotoAvantura 2012.

A múlt év folyamán jött az ötlet, hogy tél vége felé – kora tavasszal amikor még ezen a tájon nem igazán alkalmas az időjárás a motoros túrázásra, menjünk el Dél-Spanyolországba, Andalúziába. Mivel minden motoros a saját motorján érzi igazán jól magát, azzal van meg az igazi összhang, ezért úgy döntöttünk saját motorokkal fogjuk megszervezni ez túrát, mégpedig úgy hogy leszállíttatjuk a motorokat egészen Malagába, majd pedig a túra végeztével vissza.

Andalúziában egész tél folyamán sokkal enyhébb az időjárás mint Európa egyéb tájain, így szinte egész évben alkalmas motoros túrákra. A mi választásunk márciusra esett amikor az átlaghőmérséklet már bőven tavaszias, néha már nyárias is.

Túra kezdete: 2012. március 16. péntek
Túra vége: 2012. március 23. péntek
Túra időtartama: 8 nap / 7 éjszaka
Teljesítendő táv: 1450 km
Ellátás: félpanziós (reggeli és vacsora), 3* – 4* szállodákban
Minimális létszám: 9 motoros
Maximális létszám: 13 motoros

Útvonalterv

1. nap – március 16.

Repülőre szállunk és 1 átszállással érkezünk meg Malagába, Spanyolországba ahol már várnak bennünket a motorjaink. Este megünnepeljük a sikeres megérkezésünket, de vigyázunk hogy másnap frissen tudjunk nekikezdeni 6 napos motoros túránknak Andalúziában.

2. nap – március 17. szombat – kb. 250 km

Túránk Malagából veszi kezdetét. Reggeli után 9 óra magasságában indulunk Marbella irányába majd a tengerpartot elhagyva a Sierra de las Nives nemzeti park útjain kanyargunk, egészen a célállomásunkig ami ezen a napon Ronda városa lesz. Nevével ellentétben ez egy gyönyörű kis város mely csodálatos élményekkel fog gazdagítani bennünket.


Ronda

3. nap – március 18. vasárnap – kb. 250 km

Ronda városától dél felé vesszük az irányt. Az út csodás látnivalókat nyújt és arra is lehetőségünk és olyan utakon haladunk melyek a motorosok vágyait maximálisan kielégíti. Egyik kanyarból a másikba, egyik ívről a másikra tereljük motorunkat. Természetesen nem feledkezünk meg olyan megálló helyekről sem mint Gibraltár híres sziklája sem, mely még a majmokról is híres. Majd az Atlanti óceán mentén megyünk tovább az aznapi végcélig Conil de la Fronterába.

4. nap – március 19. hétfő – kb. 200 km

Az utunkat Cadiz és Jerez felé folyatatjuk. Jerez híres a környékén termő likőrboráról , mely közismertebb nevén Sherry. Majd a legszebb Andalúz fehér falu felé vesszük az irányt mely aznapi végállomásunk is egyben.

5. nap – március 20. kedd – kb. 250 km

Ma az utunk Antequeraba vezet. Vad hegyi tájakon és kanyonokon keresztül motorozva , a Sierra Margarita hegység tájában gyönyörködve, elhaladunk az El Torcal természetes mészkőszobor képződmények mellett. Igazán látványos útban lesz részünk.

6. nap – március 21. szerda – kb. 220 km

Ezen a napon utunk során látogatást teszünk Spanyolország legfontosabb kulturális örökségének számító Alhambrában. Természetesen nem feledkezünk meg a motorozás élményéről sem. Útközben gyönyörű hegyi tájakon, olajfaligetek mellett vezet majd, egészen a Sierra Nevada lábánál fekvő Grenadáig.


Alhambra

7. nap – március 22. csütörtök – 280 km

Elhagyjuk Granadát Guadix hogy a Sierra Nevada hegység felé vegyük az irányt. Egy kis megállót tartunk Guadixban ami arról híres hogy a házak több mint fele a föld alatt helyezkedik el. Utunk folytatásában a Sierra Nevada és az Alpujarras hegyvidéken , Spanyolország legmagasabban fekvő falvain keresztül, kanyargós utakon visszatérünk túránk kiinduló állomásába Malagába.


Guadix

8. nap – március 23. péntek

Leadjuk a motorokat hazaszállításra. Búcsút veszünk Andalúziától és visszarepülünk Budapestre, ahová késő délután – este érkezünk.
Túra ára

1. Motoros egyedül, 2 ágyas szobában 1.390 euro
2. Motoros egyedül, 1 ágyas szobában 1.640 euro
3. Utas részvételi díja 890 euro

Az részvételi díj tartalmazza:
– Motorok szállítása Budapestről Malagába és vissza, biztosítással
– Teljes repülőjegy árát Budapest- Malaga oda – vissza útra
– 7 éjszaka szállást 3* – 4* csillagos szállodákban
– Reggelit és vacsorát
– Belépőjegyet az Alhambrába
– Reptéri transzfert Malagában
A részvételi díj nem tartalmazza:
– Italokat
– Üzemanyag költséget
– Napközbeni étkezés
– Egyéb személyes szükségleteket.


Arcos de la Frontera

Kinek ajánljuk túránkat?
– Aki szeretne a festőien szép Andalúziai tájakkal testközelből megismerkedni
– Aki szeretné saját motorjával bejárni a fenti tájakat
– Aki szeret családias, baráti, kellemes hangulatban túrázni
– Aki egy szeretne új tájakat megismerni, de túl távolinak és elérhetetlennek találta eddig Spanyolországot

Jelentkezési határidő 2012. február 10.

Jelentkezni lehet a következő e-mail címeken:
avantura.moto@gmail.com
info@motoavantura.com

Illetve január 20. után a www.motoavantura.com internetes oldalunkon is, ahol már megtekinthető lesz az egészéves túranaptárunk is.

Előleg: a túrára történő jelentkezés után 48 órával be kell fizetni a túra részvételi díjának 50% -át az általunk megadott folyószámlára.
Hátralék: a részvételi díj fennmaradó 50% március 1. kell befizetni

Bővebb információ telefonon +36-30-575-1332 (minden hétköznap reggel 8 és 16 óra között), valamint a +381-63-660-540 (minden nap, a nap 24 órájában)

Makra Árpád
Túraszervező

Tags:

Még nincs komment.

Vélemény, hozzászólás?