Chili Riders erdélyi kaland és motoros túra

Nyomaszt a munka? Eleged van már a szürke hétköznapokból? Unod már, hogy állandóan, csak a Normafára és a Szalajka völgybe jársz túrázni? Idegesít a wellness szállodákban a tömeg és nem tudsz kikapcsolódni? Valami újra vágysz?

Na, ezért gyere velünk Erdélybe!

A Chili Riders szervezésében részt vehetsz on-road motorostúrákon, off-road túrákon, enduroval, quaddal és terepjáróval.
A kalandot a Budapesthez kb. 400km-re fekvő Havasrekettyében kezdjük. Románul Rachitele. Ez a kis falu Kolozs megyében, a Bihar hegység lábánál fekszik gyönyörű környezetben, Bánffyhunyadtól (Huedin) néhány kilométerre. Ebben a kis faluban van a szállás, egy kulturált három csillagos panzióban. Ellátás igény szerinti reggeli és vacsora! A szállásra saját nagymotorral, autóval a délutáni és az esti órákban érkezünk. Az esti pálinka összemelegíti a csapatot, hogy másnap közös erővel vessük be magunkat a rengetegbe. Ez a 2-3napos enduros, quados, off road túra a természetjárásról szól. Tapasztalt enduroversenyző – túravezetőnkkel bejárhatjuk a vidék úttalan útjait, felfedezhetünk a legszebb helyeket a környéken, a bátrak még a Vigyázó csúcsára (kb.1800m) is felkaptathatnak. Túráink során kitaposott hegyi ösvényeket, a helyiek által használt erdei útvonalakat használjuk. Erre az off road túrára saját enduro motorral vagy quaddal, illetve terepre felkészített terepjáróval is lehet jönni. Vagy, ha nem áll ilyen eszköz rendelkezésre, ezeket a helyszínen bérelni is lehet. Az enduro motorral résztvevőknek a nehézségi fokozattól függően enduro oktatást is tudunk szervezni, versenyzőink segítségével.

Igény esetén, lehetőséget tudunk biztosítani az új BMW G450X enduro motor kipróbálására is.

Egy túra alkalmával terepen napi 60-100km-et teszünk meg a nehézségi fokozattól és a résztvevők motoros tudásától függően. Egy túrán mindenki megtalálja a kedvére valót, mivel lehetőség van kikerülni vagy éppen belemenni kemény szakaszokba is. Baleset vagy motorhiba esetén a hegyi mentők valamint terepjárósok állnak a bajbajutott mentésére!

Ezen a túrán garantált a jókedv és teljes kikapcsolódás az aktív pihenéssel összekötve.

A 2-3napos endurozás után újra a nagyvasak nyergébe vagy kocsiba pattanva irány Zetelaka (Zetea) a Székelyföld szívében elhelyezkedő varázslatos kis falu. Zetelaka Budapestől kb.690km-re, Havasrekettyétől kb.290km-re fekszik. Akik nagymotorral jönnek a túrán örömüket találják a szerpentines hegyi utakban és a gyönyörű környezetben. Zetelakára érve elfoglaljuk szállásunkat a Dombonjó panziót. Ez a kis panzió egy domboldalon, (mint ahogyan azt a nevéből is kitalálhattuk), található, meseszép környezetben, gyönyörű kilátással, tiszta és kulturált szobákkal, társalgóval. Ria a háziasszony terülj-terülj asztalkámat varázsol az étkezőben, fenséges erdélyi ízek, és nem hiányozhat az asztalról János pálinkája sem. Szomjunkat Hargitha vagy Cuic sörrel olthatjuk. Jókedvünket a falu discojában a Kék-Lagúnában vagy Székelyudvarhely bulihelyein fokozhatjuk.

Reggel jól fog esni a házi reggeli, friss tojásból a rántotta, sonka, kolbász, szalonna, lekvár és még sorolhatnám. Divatosan fogalmazva, itt minden bio!

Zetelakáról kiindulva számtalan csillagtúrán vehetünk részt. Felmehetünk a Hargitára, Varságon a Csorgókőhoz és a Tálascérce-i lelátóhoz, valamint Rez-tetőre és az Oroszhegyi kilátóhoz. Ezeken kívül ellátogathatunk Székelyudvarhelyre, Parajdra, Szovátára. Motorral semmi képen ne hagyjuk ki a Békás szorost és a Gyilkos tavat sem! Aki nem ismerős ezen a környéken, a helyi túravezetővel bejárhatja az érdekes látnivalókat. Megéri, hiszen ő tudja, mit, mikor és hol érdemes megnézni. Itt is van lehetőség terepjárós kirándulásra, különösen ajánlott az esztena látogatás, ahol saját készítésű sajtot illetve ordát lehet kóstolni, venni. Igény szerint szabadtéri birkapörkölt vagy borjúpörkölt elkészítését is vállaljuk. Az biztos, hogy nem fog éhen halni senki ezen a környéken….:) Itt a családos motorosok is megtalálják számításukat, mivel rengeteg érdekességgel és gyerekbarát programokkal kedveskedünk a kicsik részére is. (Lovas kocsikázás, állatsimogatás, kézműves foglalkozás stb.)

Észre sem vesszük és már el is röppent ez a pár nap is. A hazafelé vezető úton az élményektől felfűtve gondolunk arra, hogy mikor jöhetünk a következő kaland és motoros túrára!

A Chili Riders egész évben on és off road, túrákat szervez Erdélybe, családbarát programokkal.

Néhány szó a költségekről is!

Havasrekettye enduro, offroad és quad túra és tréning!

3 éj szállással és félpanzióval, technikával értendő árak (egyéni kiutazással), ebből 2nap Off-Road:
Enduro túravezetés (min.5fő-től): 40.000.-/fő
Enduro túravezetés és oktatás (min.5fő-től): 50.000.-/fő
Enduro motorbérlés, vezetéssel (min.2fő-től): 100.000.-/fő
Quad bérlés túravezetéssel (min.4fő): 80.000.-/fő
Offroad terepjáróval, vezetéssel
2fő esetén (Suzuki terepjáró is az árban van): 100.000.-/fő
3fő esetén (Suzuki terepjáró is az árban van): 90.000.-/fő
4fő esetén (Suzuki terepjáró is az árban van): 80.000.-/fő
2fő utas esetén (felvezető terepjáróban): 40.000.-/fő
Egyéni terepjáróval, túravezetéssel: 60.000.-/fő

Székelyföldön, Zetelaki programok:

Szállás (házi reggelivel és vacsorával): 20Euro/fő/nap
Terepjárós túra (utasként, 3-4fő): 60Euro/túra
Terepjárós túra (2túra/nap, 3-4fő): 100Euro/túra
Idegen vezetés (vendég autóval/mkp.val): 25Euro/alkalom
Az árak nem tartalmazzák az áfát!
Foglalás esetén 50%-ék előleget kérünk!

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődéseteket túráink iránt.

Enduro túra és off road túra 3nap kiutazással együtt, 2nap kaland. Székelyföld csillagtúra 4-5nap kiutazással. A két túra kb. 1hét, de a túrákat külön-külön is ajánljuk, illetve megszervezzük. Bár teljes kikapcsolódást a két túrán történő részvétel ad.

Bővebb infó és jelentkezés: www.chiliriders.com

Tags:

One Response to “Chili Riders erdélyi kaland és motoros túra”

  1. Ibolya Vigh július 14, 2013 at 7:56 de. #

    Kár, hogy ezt a nyugalmat megtöri a felbőgő motorok zaja. ….

Szólj hozzá!