Hétvége a Hódoséri vadászházban

Ismét levelet kaptunk és nagy örömmel tesszük közzé. Klímás élménye első ránézésre egy eldugott vadászházhoz kötődik a Bakonyban, ami úgy tűnik többet nyújt egy puszta szálláshelynél és Klímás megtalálta ezt a pluszt.
  Kirándulás a Bakonyban, hétvége a Hódoséri vadászházban

A motorostúra.hu oldal rendszeres látogatójaként figyeltem fel a rövid ismertetőre. Gyors levélváltás Gyurival , telefonszám , email-cím és már meg is volt minden infó a szervezéshez. Két baráti házaspárral terveztük a hétvégét, végül csak négyen mentünk, én motorral, a többiek autóval.

A pénteki indulás kissé későre sikeredett, úgyhogy igyekeztünk az úton. A jó hazai szokásnak megfelelően az utak kitáblázása miatt sikerült eltévedni. / de csak 1-szer/.

Vendéglátóink már aggódva vártak minket , épp vacsoraidőre sikerült megérkeznünk. Gyors pakolás, majd irány az étterem. A háromfogásos vacsora után már mozogni sem volt kedvünk olyan bőséges volt a menü, na meg el is fáradtunk a heti munkában. A családfő üdvözlő kupicája is hozzásegített a jó étvágyhoz.

A teraszon beszélgetve múlattuk az időt besötétedésig.

A szobáinkban, ezekből négy van a vadászházban, táncolni is lehetne, akkora hely van.  Friss ropogós ágynemű, tiszta fürdőszoba, egészséges fáradtság, jó levegő, csend, az álom pillanatok alatt elnyomott minket .

A másnapi programunk a hizlaló kúrának is megfelelő reggeli, után Pannonhalma majd Pápa meglátogatása volt. Hideg- meleg étel szabadon választható, a reggelihez a kávé az hozzá járt!

Pannonhalmán látszik a törődés, szépen rendben van minden. Igaz a belépőjegy ára kissé borsos, de megéri a kellemes idegenvezetés, a látnivalók.

Kellemes autózás-motorozás a dombok között és már Pápán találjuk magunkat.

Azok a látnivalók, amik az útikönyvünkben szerepeltek sajnos nagyon lepusztult állapotban vannak. Láttuk az uszoda maradványát a park szélén, hát nem hiszem, hogy így kellene lenni…..Az Eszterházy-kastély szintén kritikán aluli állapotban ….. Felejthető élmények!

Ismét kellemes utazás hazafelé jó minőségű utakon, szép kis falukon keresztül és ismét a bőséges vacsora. Ezúttal a családfővel is találkoztunk, Érdi Mihály bácsival. A bácsi a tiszteletnek és nem a kornak szól!

Ismét a teraszon beszélgetve bemutatta a vadászházat, a környékét, mesélt az életükről, a vadászatról.A vadászház körül olyan terület van ahol sokféle vad van , ezért is kedvelt helye a külföldi vadászoknak. Sajnos pont ezért lehet csak meghatározott ideig igénybe venni a hazai vendéglátást. A vadászház „tartozéka” még egy „ véreb” is amint a képeken is látszik, a vendéglátóink szerint jobb mint akármilyen riasztó. Kellemes beszélgetéssel zártuk a napot.

Vasárnap a már említett bőséges reggeli /a kávéval/ után elbúcsúztunk a családtól abban a reményben hogy jövőre is még és még sokáig meg lehet majd látogatni ezt a helyet.

A utunkat Zirc felé vettük, ahol az arborétumot és a könyvtárat néztük meg. Kellemes volt mindkettő. Innen Veszprém volt az irány, egy kis körséta a városban , a Viadukt , az óváros majd a vár. Régen jártam arra, a barátaink még sosem, így mindenkinek élmény volt.

Egy kiadós ebéd, majd irány Pest.

A vadászházat szívesen ajánlom bárki figyelmébe, különösen akkor ha kikapcsolódni akar valaki. A csend és nyugalom biztos pihenést ígér, Akár járművel akár gyalogosan sok szép élményt szerezhetünk.  Sajnos az idő rövidsége miatt a vadászház környékére már nem jutott időnk, de vendéglátóinknak megígértük, visszatérünk .
 

Zárom soraimat , még egyszer innen is köszönjük a vendéglátást és azt a lehetőséget, hogy az ország számunkra eddig ismeretlen részét felfedezhettük.

Szabó József „ Klímás”, 2005. augusztus

Tags:

Még nincs komment.

Szólj hozzá!