Kalandmotorozás, Robert Wicks-től

“Adventure Motorcycling”, avagy hogyan is kezdjünk bele életünk nagy motortúrájába

Egyedül átvágni a sivatagon, vagy csoportosan felfedezni a közeli murvabányát – a kalandmotorozás fogalma mindenki számára mást jelent. Testi, lelki és anyagi elkötelezettséget kíván, de ezeknél sokkal nagyobb jutalommal jár.

Talán a 2008-as év lesz az, amikor végre eldönti, hogy Nagy Utazásra indul motorján… Ha igen, akkor pont idén jelenik meg az a könyv, amely bemutatja Ön számára mindazt, amire szüksége lesz élete útjának megtervezéséhez és véghezviteléhez.

Az Adventure Motorcycling, Robert Wicks könyve, a magyar közönség számára a nemzetközi könyvkereskedések, például az Amazon honlapjairól érhető el. A 176 oldalas, angol nyelvű könyv gyakorlatban is hasznosítható információt ad egy sikeres kétkerekű kaland megtervezéséhez, megszervezéséhez és megvalósításához. A világ zegzugaiban járatos kalandmotorosok tollából fakadt könyv elsőszámú forrásai a személyes tapasztalatok és anekdóták voltak.

 Az Adventure Motorcycling három fő témakört ölel fel

1. Indulás előtt
A jó felkészülés az első lépés a kaland felé. Ez a fejezet átfogó leírást ad mindenről, amiről indulás előtt gondoskodnunk kell – büdzsé, papírmunka, csapatszervezés, útvonal kiválasztás és a motor felkészítése.

2. Úton
Meghozta a döntést, pénzt és időt szánt a kalandmotorozásra – megkezdődött az élet az úton. Ez a fejezet olyan témákat taglal, mint a motorápolás, határátkelés, személyes egészség és tájékozódás.

3. Jellemző kalandok
Az utolsó fejezet a kalandmotorozásban elérhető maximális élvezet érzetét hívatott megosztani az olvasóval. Három kalandozást ír le, melyek különböző tájakon, eltérő költségvetésből, más és más találkozásokkal és célokkal jöttek létre. Az egyetlen, ami összeköti őket, az az életre szóló élmény, amit a motoros kalandorok átéreztek az út során.

Az értékes tanácsok és történetek mellett szereplő több mint 200 színes fénykép segít meggyőzni a könyv olvasóját – legyen az kezdő vagy profi – hogy nekivágjon a nagy ismeretlennek.

A szerző, Robert Wicks, 10 éve a sportmarketing területén dolgozik, a motorozás és a kalandok mindig is közel álltak szívéhez. Már több mint 50 országot fedezett fel kétkeréken, köztük Mozambikot, Izlandot, Perut és Japánt. Robert, a motorozás mellett környezetrajongó, fényképész, megmászta a Kilimandzsárót és vitorlázórepülő engedélye is van. Dél-Afrikában született, jelenleg Anglia déli partján él és Londonban dolgozik.

Az Adventure Motorcycling, többek között Ted Simon, a Jupiter’s Travels című motorosbiblia szerzőjének elismerését is kivívta. Ted szerint a könyv egyrészt sok olyan dolgot árul el, amit neki út közben kellett megtanulnia, másrészt nagyszerű kedvcsináló a kalandmotorozáshoz.

További információért, kérjük, forduljon Zámbó Balázshoz, motorkerékpár manager-hez (Tel.: 29/555-163, e-mail: balazs.zambo@bmw.hu), vagy Jávor Dánielhez, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs munkatársához  (Tel.: 29/555-115, e-mail: daniel.javor@bmw.hu)!

Tags:

No Responses to “Kalandmotorozás, Robert Wicks-től”

  1. Bz február 15, 2008 at 3:02 du. #

    http://www.advrider.com …ez sem kutyafüle !

Szólj hozzá!