Kawasaki fesztivál

Pannoniaring 2007. 06.09-10.
Immár harmadik éve rendezi az osztrák Kawasaki importőr a Pannonia-ringen hagyományos fesztiválját. Jómagam mindegyik hazánkban rendezett eseményen részt vettem, kétszer egyedül, az idén négyen mentünk. A kétnapos rendezvényen a Kawasaki ZX kupa futamai mellett bárki használhatja a pályát saját motorjával, természetesen előzetes regisztráció és némi díj ellenében. Mindemellett –és számunkra a legérdekesebb program – a legújabb modellek kipróbálásának lehetősége.

Helyszíni bejelentkezés alapján 3 szabadon választott motorral körözhetünk a ringen 3-3 kör erejéig. Ennek ára összesen 30 Euro. A szervezés gördülékenyen zajlik, a próbakörökre 10 perces időközönként osztják be a jelentkezőket.

A ZX kupa edzéseinek és versenyeinek idejére mi amatőrök nem használhatjuk a pályát. Ettől eltekintve a tesztköröket folyamatosan lehet abszolválni, ami elég nagy odafigyelést igényel, mivel az önjelölt versenyzők sokan vannak és igyekeznek Andy Meklau pályacsúcsát megdönteni, tehát érdemes folyamatosan hátra is nézni, hacsak nem okoz gondot a motortípustól függő 1200-2300 Euros önrész kifizetése. Persze azért nem ennyire tragikus a dolog, mindenki igyekszik figyelembe venni az óvatosabban közlekedőket is. A fentiekből is leszűrhető, hogy nincs felvezető motoros, elég a jogosítvány bemutatása és a feltételek aláírással történő elfogadása. Innen aztán mindenki úgy megy , ahogy mer. Barátom a ZX 10R első fékjét a harmadik körre „kinyírta”, az osztrák rendező személyzet legnagyobb megdöbbenésére. Felforrt a fékolaj, pedig kezdésre ott voltunk, előttünk senki sem használta a gépeket.

 Mit is lehetett tesztelni :  Er-6, Remus dobbal, valami csodálatos hangja van. Versys, az új Z750 és Z1000, Zx6r, Zx10R. Mindegyikből több állt rendelkezésre a folyamatos érdeklődés miatt. Amit mindegyikünk megállapított e rövid lehetőség után és egybecseng a sajtóban olvasható tesztek eredményével:  A Z750 és 1000 „ hondásabb” lett, a Zx6 nagggyon jóóóó, a Zx 10 brutális és nehezen kezelhető, de ettől okoz függőséget. Hihetetlen egy darab. Ahogy kanyarból kifelé rátekered a gázt, keresztbe megy és emeli az elejét. Húúúúúúúúú, most is borsózik a bőröm !  Azt gondolom ezt a motort utcára  csak annak szabadna használni, aki megfelelő önkontrollal bír . ( a többit is) Lásd a Mánfa-Pécs közti „ versenypályán” történteket !!!!! Na, de ez egy másik történet.

Hazánk motorosai nem igazán élnek ezzel a lehetőséggel , idén először láttam a pécsi kereskedő csapatát a depóban, de ők a ZX kupára érkeztek . Élményszámba ment Kawasaki Ninja színre festett robogójuk, ami ha jól láttam egy távol-keleti márka volt.
Szóval , az osztrákok ismét remek fesztivált rendeztek. Ami nagyon tetszik évek óta, az a barátságos és közvetlen  hangulat, amivel igazán felejthetetlenné tették ezt a napot.

Képek és szöveg: Kálmán Zoltán, 2007. június 18.
Még nincs komment.

Szólj hozzá!