Póker run 2009.

Buza Sándor és Viszkok Pál 2008-ban egy rendhagyó új kezdeményezéssel álltak elő. A motoros kirándulásokat kedvelő hobbi-motorosokat 2008. augusztus 29-31. között egy nagy szabású Póker Körre invitálták. Ehhez a körhöz nem kellett kártyaasztalhoz ülni, elég volt motorra pattanni, bejárni a szervezők által megtervezett túraútvonalat a Balaton körül és összegyűjteni öt kártyalapot. A célba érkezésnél a póker szabályok szerinti legjobb lapkombináció lett a nyertes, ami 2008-ban egy színsor volt. A jó hangulatot a verseny előtti napon és a verseny napján esti rendezvényekkel biztosították a szervezők a balatonszemesi Vadvirág Kempingben. A fődíj egy nagy amerikai álomutazás volt Harley-Davidsonon.

A nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik, 2009. augusztus 28-29-30-án, Balatonszemesen a II. Balaton-Kör Motoros Találkozót, a hivatalos magyarországi Poker Run-t. A megújult honlapjukról minden információt megtudhatsz a tavalyiról (képek formájában) és az idei újdonságokról is.

http://www.pokerrun.hu/

Kiknek rendezik? Azoknak, akik:

 • szeretnek motorozni,
 • megelégelték a motoros találkozók “egy kaptafára” szerveződő egyhangúságát,
 • a változatos és különleges programokat keresik,
 • olyan motoros találkozóra vágynak, ahol barátaikkal, családjukkal biztonságban, ideális és kényelmes körülmények között tudnak eltölteni egy hétvégét,
 • szeretik, ha figyelnek rájuk,
 • itt sem kell, hogy lemondjanak az igényes, magas szintű szolgáltatásokról,
 • szeretnek játszani,
 • visszatérnek idén is, mert tavaly jól érezték magukat,
 • elhozzák a barátaikat is, hogy ők se maradjanak ki a jóból!

Szeretettel várnak motoros Barátaiddal a szervezők:

Buza Sándor
Mobil:  +36209609275
Mail:buza.sandor@chello.hu

 Buza Sanyi a rendezvényről 2008-ban

AG: Látom pörögsz, sok dolgod van. Milyen napod volt?

BS: Jó volt. Sokat készültem rá. Én szeretem az ilyeneket.

 

AG: Mondjál magadról 3 mondatot.

BS: Szeretek motorozni, meg szeretem a mákostésztát. Akartam csinálni egy olyan motoros találkozót, amit még nem csináltak meg Magyarországon, ami valamennyire más, mint az eddigiek. Aztán jött ez az ötlet és megcsináltuk az elsőt. Boldog vagyok, hogy összekalapáltuk.

AG: Mi volt a cél?

BS: Egyetlenegy cél van, bebizonyítani, hogy egy egy normál hétvégére korlátozódó motoros találkozón is lehet egy értelmes túrát tenni, ami jelen esetben a Balaton megkerülése, azaz 220 kilométer. A találkozókon vannak felvonulások, parádék, ahol mennek néhány kilométert, itt viszont volt egy cél. A motorosok megálltak néhány helyen és felvettek egy kártyalapot, a végén pedig jöttek és láttam a szemükben, hogy izgulnak, bosszankodnak. Bejött amire számítottam, hogy az emberek szeretnek játszani, szeretnek motorozni és ezt a kettőt össze lehet kötni és ez volt ennek a hétvégének az eredménye.

AG: Kiknek szervezed ezt a rendezvényt?

BS: Én mindig egy ökomenikus találkozóra gondoltam, tehát nem csak a Harley-Davodsonosokra, hanem mindenkire, aki szeret motorozni. Sokkal több túramotorosra számítottam, és speedesekre is. Itt most zömében chopperesek vannak és néhány túramotoros. Olyanok vannak itt, akik ezt megneszelték, hogy lesz valami.

AG: Mi sikerült jól és

BS: Nem egy nagy rendezvény, egyetlenegy sátrunk van, amiben jól tudnak enni, meg jól tudnak inni. Lehettünk 180-200-an, 74 motoros ment körbe a balatonon akik játszottak. Mindenki azt mondta, hogy ez egy kellemes dolog volt. Akikkel tegnap beszélgettem mindannyian azt mondták, hogy olyan családias, átlátható léptékű. Valaki azt mondta úgy érzi magát, mintha egy nagy esemény VIP sátrában ülnének és minden ott történik. 800 olyan zenét hoztam magammal a most már lassan 30 évre visszatekintő zenei szerkesztői múltamból, és azt mondtam, hogy itt nem fog megísmétlődni két dal soha. Nem a szokványos zenekarok lépnek fel. Ezen kívül kitelepült egy komplett ír kocsma a maga teljes étel és italválasztékával.

AG: Mit csinálnál másképp legközelebb?

BS: Arra számítottam, hogy majd többe eljönnek. Ide befért volna pont kétszer ennyi ember. Az biztos, hogy ennek nagyobb reklámot kellene keríteni. Pedig beszéltünk róla, olyan honlapot tettünk ki, amin már rajta voltak a nyeremények. Többet kell róla beszélni, hamarabb kell elkezdeni.15 ezer forint volt a nevezési díj.Ezen majd el kell gondolkodni, hogy lesz-e kevesebb, de azt gondolom, hogy a másfél millió forint értékű nyereményhalmaz, ráadásul utazás amit kisorsoltunk megéri ennyit kockáztatni.

AG: Kik voltak a szervező csapatban.

BS: Fél évvel ezelőtt kezdtünk el ezzel foglalkozni. Akik itt sárga pólókban mászkálnak, az egy kb. 20 fős stáb volt, közeli barátok, ismerősök, akikben feltétlenül megbízunk és számítunk rájuk, akik még sohasem csináltak ilyet és ugyanúgy élményként élik meg az egészet.

AG: Hányan vanak itt akiket személyesen ismersz?

BS: A fél társaságot ismerem. De most már ismerem a másik felét is.

AG: Lesz jövőreis?

BS: Én nagyon szeretném. Akik visszajöttek és nem olyan lapokat húztak, amilyeneket szerettek volna, azok mind azt mondták, hogy majd jövőre nagyobb szerencséjük lesz. Már csak miattuk sem lehet megcsinálni, hogy ne legyen.

AG: Más járművek?

BS: Lehetne például old timereknek szervezni egy néhány napos Póker run-t szervezni, mondjuk a magyar kastélyszállókba, vagy a wellness szállókba. Majd gondolkodom rajta.

AG: Nemrég megalakult a magyar Hells Anges MC. Mit szóltak hozzá, hogy te szervezed a Póker runt.

BS: Beszélgettünk az első találkozójukon Zamárdiban és egy kicsit duzzognak. Az a bajuk, hogy én jogilag levédettem ezt a járművekkel való játékosságot. Ők azt mondták, hogy ez a Hells Angelsnek volt annak idején a találmánya. Megcsinálhatják az ő saját póker runjukat, az biztosan más lesz.

 Résztvevők

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A program

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Technika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek és szöveg: Agárdi György, 2008. augusztus 31.

 A 2008. évi versenykiírás

A részleteket a Poker Run 2008 Kft. honlapján lehet elolvasni: http://www.pokerrun.hu/.

 I. Balaton Póker Kör

A Póker Kör (Run) – mint oly sok minden – Amerikából indult, és ért el hallatlan népszerűséget. Először motoros baráti társaságok „gurultak” meghatározott útvonalon, meghatározott céllal, hogy – a szenvedélyen túl, amit a motorozás jelentett számukra – a játékosságnak, a „szerencsevadászatnak” is hódoljanak. Mára már szinte minden közlekedési eszközzel (hajó/autó/repülő) szerveznek kisebb-nagyobb run-okat.

A Póker Körhöz nem kell más, mint egy jó csapat, melynek tagjai egy alapbázisról indulnak, és oda is érkeznek vissza. Az előre meghatározott útvonalon még három helyszínt érintenek.

Az 5 találkozópont (kiindulás/2./3./4./beérkezés) mindegyikén megszerezhetnek kártyalapokat (5 vagy 7 darab – Texas Holdem alapú játék esetén – kártyalap), mely lapok jelentik aztán számukra a Póker Kör esemény végén a fődíj megnyerésének lehetőségét.

A Póker Kör nem gyorsasági verseny. Minden résztvevő saját maga dönti el mikor indul, és milyen tempóban halad. Egyetlen időtényező dominál, ez pedig az utolsó állomásra való beérkezés időpontja.

Az első magyarországi Póker Kör a Balaton megkerülésére szerveződik. A 220 km-nyi motorozás jelenti a gurulás, a táj újrafelfedezésének élményét és a tó népszerűsítését. A rendezvény célja, hogy a résztvevők, a motorozás iránt érdeklődők aktívan kikapcsolódhassanak, és a különböző programok segítségével egy kellemes hétvégét tölthessenek el barátaikkal.

 Részvételi feltételek

I. Balaton Póker Kör 2008. augusztus 29-30-31. Balatonszemes, Vadvirág Kemping (8636 Balatonszemes, Arany János u.)

Az I. Balaton Póker Kör futamára bármilyen motorkerékpárral lehet nevezni, amely a közúti forgalomban részt vehet.

Belépődíj: 2.000 Ft/fő

Szállás: 4 fős faházakban
I. kat. faház: 3.200 Ft + 300 Ft idegenforg. adó/fő/éj
II. kat. faház: 2.200 Ft + 300 Ft idegenforg. adó/fő/éj

Nevezés:
Nevezni lehet a kitöltött és a szervezők részére visszaküldött (e-mail vagy fax) nevezési lapon vagy személyesen a verseny napján 10 óráig.

Előnevezés (augusztus 4-ig): 13.000 Ft/fő
Helyszíni nevezési díj: 15.000 Ft/fő

 Programok

2008. augusztus 29. (péntek)
12.00-től érkezés, regisztráció, szállás elfoglalása
20.00-tól welcome party, bemelegítő buli
21.30-tól Best of Danubius koncert

2008. augusztus 30. (szombat)
8.00-tól 10.00-ig helyszíni regisztráció
9.00-től a Póker Kör indulása
18.00-ig visszaérkezés, regisztráció
20.00-tól eredményhirdetés, díjak átadása
21.30-tól Rácz Kati és a Flush
23.30-tól Madarak Házibulizenekar

2008. augusztus 31. (vasárnap)
Pihenés a kempingben, hazautazás

 Kapcsolat

Poker Run 2008 Kft.
2030 Érd, Szövő u. 106.
Fax: +36 23 378 508

www.pokerrun.hu
info@pokerrun.hu

Buza Sándor
buza.sandor@pokerrun.hu
+36 20 9609 275 +36 20 9609 275

Viszkok Pál
viszkok.pal@pokerrun.hu
+ 36 30 9348 639 + 36 30 9348 639

Impreszum
Copyright © Póker Run 2008 Kft. Minden jog fenntartva!
MSZH: 418

A mű egészének vagy bármely részének másolása, sokszorosítása, átvétele valamint információszolgáltató rendszerben való tárolása és továbbítása a jogtulajdonos írásbeli engedélyéhez kötött! A motorostura.hu rendelkezik a szerzők írásos engedélyével.

No Responses to “Póker run 2009.”

 1. Nincsevics István szeptember 9, 2008 at 8:19 du. #

  Üdvözletem mindenkinek! Jövőre is ott leszünk.Köszönjük a szervezést Sanyi!

 2. Csákvári Éva szeptember 8, 2008 at 5:33 du. #

  Fantasztikus volt! Kifejezetten örültünk(bocs Sanyi) hogy az elsőn nem voltak annyian, mert igy tudott olyan családias lenni, amitől úgy érezzük, hogy mindig, minegyiken ott kell lennünk és el kell vinnünk a barátainkat is. Szuper volt fiúk, profik vagytok a szervezésben. Éva+Józsi+ Hugi (Tatáról)

 3. Petya szeptember 5, 2008 at 3:28 du. #

  Ott voltunk a nejemmel, és mondhatom remek buli volt !!! Remélem jövőre is megszervezik Sanyiék ! MEGYÜNK !!!!!

 4. Gabesz szeptember 3, 2008 at 9:19 de. #

  Én ott voltam. Nagyon jól éreztem magam, jövőre is megyek!

 5. Gézza május 7, 2008 at 11:40 de. #

  1% ! http://www.piratesfamilymc.hu/1szazalek.html

Szólj hozzá!