Skyguard® bike

„A barátnőmhöz jártam, konszolidált 5. kerületi ház, a motort hosszas tárgyalások eredményeképpen betolhattam a kapu alá, a biztonság kedvéért rögzítettem egy lépcsőházban futó csőhöz, a kapu meg elvben zárva van – kb. egy fél évig nem is volt semmi probléma.


Egyik éjszaka szûnni nem akaró berregésre ébredtem. A telefon lerezegte magát az asztalról a padlóra, és még mindig mûködött, a hívó meg kitartó volt nagyon. A motorőrző-védő szolgálat keresett, riasztást kaptak, nézzem meg, van-e gond. Rohanok a lépcsőn lefelé, kezemben az állólámpa, jó nehéz a talpa, hátha harcra kerül a sor. Nem került, se motor, se tolvaj. Telefon vissza a központba: úgy tûnik, ellopták. Telefon vissza a központból 10 perc múlva: megvan (2 sarokra tőlünk), rendőri intézkedés folyamatban.


A helyszínen járőrkocsi, kék fény, ahogy kell. 20 kilós ürge próbálta eltolni a 128 kilós gépet, mivel a Felügyeleti Központ a gyújtást blokkolta, már majdnem megsajnáltam az idiótát. Kicsit zaklatottan telt az éjszaka, adatok, papírmunka, kb. egy órán keresztül ácsorogtam az utcán, de legalább leteszteltem a rendszert.
A csaj azóta már nincs meg, a motor még igen.”

K. Péter, Yamaha WR250X

Műholdas motormegőrzés profiktól

Végre a kétkerekûek védelmében is, Magyarországon először, GPS alapú, utólagos megtalálást elősegítő rendszer: a skyguard® bike.
Ezentúl leteheted az erdő szélén vagy a Belvárosban, nem kell lemondanod a motorodról, a tolvajnak nincs esélye a technikával szemben.

 skyguard® bike – a nagy testvér éjjel-nappal figyel

A mûködés alapja a GPS mûholdak által sugárzott jelekből történő pozíciószámítás, és ennek riasztás esetén történő továbbítása egy integrált mobiltelefon segítségével – a rendszer ötvözi a GPS alapú helymeghatározást a GSM alapú adatátvitel előnyeivel.
A motorba szerelt, központi rendszerhez csatlakozó fedélzeti egységek biztosítják az állandó kapcsolatot, és beállítás szerinti jeleket küldenek a skyguard® Felügyeleti Központba. Riasztási jelzés beérkezésekor a központ értesíti a megadott személyeket az értesítési sorrendnek megfelelően, majd a lopás visszaigazolása után meghatározza a jármû pozícióját, és értesíti az illetékes hatóságot. Ezzel egy időben a motor önindítóját blokkolja.

A skyguard® bike elsődleges funkciói: 

 • 365 nap nonstop felügyeleti központ
  A beérkező jelzések fogadása, értékelése és intézkedés éjjel-nappal.
 • 24 óránkénti rendszerellenőrzés
  A jármûvédelmi egység 24 óránként önellenőrzést végez. Az önellenőrző jelzés elmaradása esetén a Felügyeleti Központ értesíti a tulajdonost.
 • Sofőrazonosítás
  A motorkerékpár sztenderd felhajtásakor, valamint a gyújtás ráadását követően a jármûfedélzeti egység sofőrazonosítást kér, mely automatikusan,elektronikus multi-kódkártyával történik. Ha az azonosítás 20 mp belül nem történik meg, a rendszer riasztási jelzést generál.
 • Indításgátlás
  A Felügyeleti Központból a motor indítása blokkolható.
 • Mozgásérzékelés
  A védelmi funkció gyújtás nélküli mozgatás esetén riaszt.
 • Rendvédelmi szervek értesítése Magyarország területén, és a GuardOne® hálózat országaiban (http://www.guardone.org/)
 • Indokolt esetben a Felügyeleti Központ munkatársa kapcsolatot teremt az intézkedésre jogosult rendvédelmi szervekkel, megakadályozva a motor illetéktelen használatát, illetve elősegítve annak utólagos megtalálását.
 • GPS árnyékolás elleni védelem
  Ha a jármûfedélzeti egység gyújtáson 1 perc időtartamig nem érzékel érvényes GPS pozíciót, jelzést küld a központnak.
 • Fedélzeti egység szabotázsjelzés
  A fedélzeti egységhez való illegális hozzáférés esetén a rendszer jelzést küld a Felügyeleti Központba.
 • Sebességhatár átlépése szerviz üzemmódban
  A központi egység jelzést ad szerviz üzemmódban, amennyiben a felügyelt jármû túllépi a 30 km/h-s sebességhatárt.
 • Téli üzemmód
  A központi egység télen (november 28. – március 1.) extra minimális áramfelvételi állapotra kapcsol.
 • Kényszerített jelszó
   A normál jelszóval szemben a kényszerített jelszó használata rejtett segítségkérésre ad lehetőséget rablás esetén.

Riasztási jelzések

1 – JOGOSULATLAN HASZNÁLAT
a sztendert azonosítás nélkül hajtják fel, vagy a motort azonosítás nélkül próbálják beindítani;
2 – HELYI RIASZTÁS
a motorban mûködő riasztó megszólal;
3 – MOZGÁSÉRZÉKELÉS
gyújtás nélküli mozgatják a jármûvet;
4 – ESZKÖZ ELLENI SZABOTÁZSJELZÉS
a központi egység közvetlen környezetét megbontják;
5 – AKKUMULÁTOR SZABOTÁZS
az alacsony akkumulátor feszültség veszélyezteti a védelmi rendszer mûködését.

Auto Securit Zrt.

http://www.autosecurit.hu/ http://www.skyguard.hu/

 • a legelső – elsőként indult, 1987 óta folyamatosan piacvezető, az ügyfelek 95%-a ragaszkodik a céghez
 • tevékenység – gépjármûvédelem
 • hightech kommunikációs rendszer – több távközlési cégen keresztül, többcsatornás, nagy sebességû telekommunikációs összeköttetés, illetve mûholdas helymeghatározó rendszer, amely a föld bármely pontján nagy biztonsággal meg tudja állapítani a jármû pozícióját, amennyiben az jelzést küld
 • szuper védelem – a 2010-es EU szabványoknak megfelelő belövés és betörés biztos operátori és informatikai központ
 • együttmûködés – az Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Határrendészeti Főigazgatósággal
 • nemzetközi segítség – a GuardOne® hálózat tagjaként több mint 30 országban mûködik
 • minősítés – az Auto Securit Zrt. DIN EN ISO 9001:2000 minősítéssel, a skyguard® mûholdas jármûvédelmi termékcsalád számos tagja pedig MABISZ minősítéssel rendelkezik

skyguard® bike – mûholdas védelem motorkerékpárjára

Bizonyára minden hazai motoros ismeri azt a finoman szólva sem kellemes érzést, amikor az étterem teraszán a kellemes könnyed beszélgetés helyett folyamatosan a legféltettebb kincsünkre sandítunk, nehogy a végén ne legyen mivel hazamenni.

A vagyonvédelemmel foglalkozó Auto Securit Zrt. erre a problémára kereste a leghatékonyabb megoldást, melynek eredményeképpen megszületett a motorosok számára kifejlesztett új termék, a skyguard® bike. A nagyfokú biztonságot nyújtó mûholdas helymeghatározáson alapuló védelmi rendszer már elérhető a hazai motoros társadalom számára.

A skyguard® szakemberei hosszas tapasztalatgyûjtést és a prémium motorkerékpárokat forgalmazó importőrökkel való konzultálást követően alakították ki a védelmi rendszer végleges funkcionalitását, mely – a teljesség igénye nélkül- a lent ismertetésre kerülő megoldásokkal kívánja elejét venni a motorkerékpárok eltulajdonításának.

A beépített készülék a mûholdak segítségével a motor pontos helyét és mozgását tudja azonnal és pontosan meghatározni. A Felügyeleti Központ az év minden napján, így ünnep- és munkaszüneti napokon is napi 24 órában fogadja a motorkerékpárról érkező riasztásokat és az ügyfelek hívásait, biztonságot nyújtva ezzel a motorkerékpár ellen irányuló tolvajlási, illetve rablási kísérletek ellen.
A motor a beépített készülék segítségével csak egy ún. kódkártya megléte esetén indítható, ellenkező esetben a motor riasztás jelzést küld a Felügyeleti Központnak. Éles riasztás esetén a Felügyeleti Központ munkatársai blokkolják a motor önindítóját. A rendszer így védi meg a motor tulajdonosát az illetéktelen használóktól.

A skyguard® bike abban az esetben is riaszt, amennyiben a motort kódkártya nélkül elmozdítják (akár sztender felhajtás nélkül), vagy szándékosan megpróbálják a jármû védelmi rendszerét hatástalanítani, áramellátását megszüntetni, illetve a védelmi eszközt eltávolítani.

A jármûrögzítés funkciót aktiválva a beépített eszköz riasztás jelzést küld a Felügyeleti Központnak, amennyiben az előzetesen rögzített pozíció 200 méteres körzetét – még kódkártya használatával is! – a motorkerékpár elhagyja.

A Felügyeleti Központnak minden olyan esetben lehetősége van a motorkerékpár önindítójának blokkolására, amikor a motor által küldött információk alapján, vagy a tulajdonos információi szerint feltételezhetően lopás, vagy rablás történik.

Külföldi motorozás, motoros túrákon való részvétel esetén sem marad védelem nélkül a motorkerékpár. Az európai GuardOne® tagországaiban (http://www.guardone.org/) történő lopási kísérlet esetén azonnali, közvetlen intézkedést biztosít a helyi rendvédelmi szervek bevonásával. Magyarországon az eltulajdonított motorok megtalálásában a magyar rendvédelmi szervekkel lép azonnali kapcsolatba a Felügyeleti Központ munkatársa.

A szolgáltatási csomag részeként a készülék mûszaki meghibásodásakor indokolt esetben térítésmentesen biztosítja a társaság mûszaki asszisztencia-szolgáltatását a vásárlástól számított 1 évig Magyarország területén.

A szolgáltatási csomag kialakításakor az Auto Securit nemcsak a biztonságra, de a motorosok kényelmére is nagy hangsúlyt fordított. A sofőrazonosítás „észrevétlen” módon, kódütést nem igénylő azonosító kártya használatával történik.
A készenléti üzemmód a gépjármû hosszú idejû pihentetése, leállása esetén vehető igénybe. A minimális áramfelvétel a jármû akkumulátorát kíméli.

És mi a helyzet a téli leállással?
A téli időszakban, novembertől március elejéig a készülék „pihen”, áramfelvétele minimális értékre (<5mA). A motorba épített készülék a motor mozgatásáról, helyváltoztatásáról és az akkumulátor lemerüléséről küld csak jelzést.

Lehetőség van a motor által megtett út rögzítésére, illetve igény esetén a motoros által megtett útvonal folyamatos nyomon követésére is. Mindehhez csak egy internetes kapcsolat kell, a www.skyguard.hu oldalra való bejelentkezéskor az ügyfél, illetve az általa feljogosított személyek percre pontos adatokat kapnak a megtett útról, pillanatnyi pozícióról.

Az Auto Securit Zrt. munkatársai bíznak benne, hogy a hosszas fejlesztő munkának és a hazai motoros társadalom meghatározó szereplőinek javaslatai alapján elkészült védelmi rendszer a motorkerékpárba történő beépítést követően megteremti a nyugodt, éttermi beszélgetések alapját.

Letöltések

Árjegyzék (2009.)

Prospektus (2009.)

Tags:

No Responses to “Skyguard® bike”

 1. orlasa május 15, 2009 at 5:19 du. #

  Sajnos ezek a rendszerek csak az amatorök ellen védenek. A jármu kommunikációját blokkolni nem túl nehéz. Jelblokkolót akár otthon is készíthetünk, tele az internet leírósokkal. Hiába riaszt a rendszer a jel megszakadásakor mivel a motorokat legtöbbször furgonba teszik így gyorsan nyoma vész a motornak.

 2. szofi május 15, 2009 at 9:40 de. #

  Gondolom a gps blokkolók ellen ez se nyújt védelmet

Vélemény, hozzászólás?