Szallerbeck Bike Maraton 2008.

    SZALLERBECK BIKE MARATON
Nemzetközi 24 órás díjazásos motoros túra-verseny
2008. július 05 – 06.
VERSENYKIÍRÁS

 Nevezési feltételek

A Szallerbeck Bike Maraton 24 órás, díjazásos motoros túra-versenyt 3 fős csapatok részére írjuk ki, mely alatt három motorkerékpár és vezetője értendő. A csapattagok a túra-verseny során utast is szállíthatnak. A részvétel feltétele, hogy minden versenyző rendelkezzen a motorkerékpárja kategóriájának megfelelő érvényes vezetői engedéllyel, érvényes kötelező felelősségbiztosítással, érvényes műszaki vizsgával és a közúti közlekedési szabályoknak megfelelő bukósisakkal. A versenyen résztvevő csapatok maximális száma: 60. A túra-verseny nevezési díja 6 000 Ft, melynek befizetése feltétele a regisztrációnak és a részvételnek. A versenyben csak olyan csapat vehet részt, melynek minden tagja aláírta a részvétel feltételeit tartalmazó jognyilatkozatot.

Marton Péter és Szallerbeck Robert a szervezők

 Programleírás

A Szallerbeck Bike Maraton Magyarország, Ausztria és Szovákia területén cca. 1 300 Km burkolt közúton zajlik. A túra útvonala 8 előre nem ismert szakaszból áll. Az egyes szakaszok útvonalát az adott szakasz megkezdését megelőzően szöveges útvonal leírás (itiner) formájában ismertetjük a versenyzőkkel. A Rajt/Cél helye: Honda Szallerbeck, 1182 Budapest, Üllői út 812. A rajtszámok átvétele és a regisztráció a rajt helyén történik 2008. július 05. –én 7 –órától 8 óra 30 percig. Minden csapattag rajtszámot és egységes biztonsági mellényt kap a rajtnál az első szakaszra vonatkozó útvonal leírással együtt. Az első csapat 9 óra 00 perckor indul, majd az azt követő csapatokat 2 perces időkülönbséggel indítjuk. A rajtsorrend a jelentkezés sorrendjével jön létre. A verseny 8 ellenőrző pontján a versenyzők kilométeróra állását és érkezési idejét a szervezők rögzítik.

 A verseny célja

A verseny célja a kijelölt szakaszok teljesítése, úgy, hogy a szervezők által megadott útvonaltól a lehető legkevesebb eltéréssel érjenek a csapatok célba. Az eltérést az egyes csapattagok által megtett kilométerek átlagolásával mérjük, a szervezők által előzetesen felmért útvonal hosszához viszonyítva. A versenyzők a regisztráció során korrekciós szorzót jelenthetnek be a saját motorkerékpárjuk kilométer-számlálójára vonatkozóan. A korrekciós szorzó tekintetében a szervezők 4 tizedesig tudják a megadott szorzókat alkalmazni. A szervezők a bejelentett korrekciós szorzóval átlagolják a rögzített kilométeróra állásokat. A korrekciós szorzó megváltoztatására a verseny megkezdése után már nincs lehetőség. A versenyt az a csapat nyeri, amelyiknek a összesített távolság átlaga a szervezők által mérthez a legközelebb esik, és minden általuk megtett szakasz érvényes. Az egyes szakaszok érvényesítéséhez a szervezők két szintidőt határoznak meg. Érvényes az a szakasz, amelyet a csapat a megadott szintidőkön belül teljesít. A verseny szervezői az egyes szakaszok útvonalán is ellenőrzik az áthaladást, köztes ellenőrző pontok beiktatásával, melyek helyét előre nem közöljük. A köztes ellenőrző pontokon az áthaladást ellenőrző matrica felragasztásával igazolják. A köztes ellenőrzőpontok alkalmazása nem érvényes az összes útszakaszra, és a verseny időtartama alatt is változhat. A versenyfeltételek úgy kerültek kialakításra, hogy azokat a közúti közlekedésre vonatkozó szabályok maximális betartásával eredményesen lehessen teljesíteni.

 A versenyen nyújtott szoláltatások

A 8 ellenőrző ponton lehetőség van pihenésre, a legtöbb helyen üzemanyag felvételre, továbbá ezeken a helyeken üdítő italokat és ásványvizet biztosítunk a résztvevőknek. A versenytáv felénél, az 4. ellenőrző pontnál vacsorát kínálunk minden résztvevőnek, ahol kötelező legkevesebb 1 órás pihenőt eltölteni. A célban ebédet szolgálunk fel minden résztvevőnek az ünnepélyes díjkiosztó keretei között.

 Díjazás

A nyertes csapatok díjazása mindhárom versenyző részére a következő:
1. helyezett:
GARMIN navigációs készülék és Magyarország térkép
2. helyezett:
Egyenlőre meglepetés!
3. helyezett:
Egyenlőre meglepetés!

További részletekért látogass ela a verseny honlapjára!

Letöltés

A Szallerbeck Bike Marathon 2006 útvonaltervei Garmin MapSource formátumban.

A Szallerbeck Bike Marathon 2006 útvonaltervei Adobe pdf formátumban.

A Szallerbeck Bike Marathon 2005 útvonaltervei Garmin MapSource formátumban.

A Szallerbeck Bike Marathon 2005 útvonaltervei Adobe pdf formátumban.

Tags:

Még nincs komment.

Szólj hozzá!