Erdély, Kasztília, Norvégia

A motoros utazások szervezése legtöbbször kisebb társaságokon, klubokon belül marad. Az utazási irodák kínálatában eddig nem találkoztam kifejezetten motorosoknak szóló programokkal, pedig az Utazás 2006 kiállításon szinte minden standon megkérdeztem, hogy van-e ilyen ajánlatuk. A legtöbb helyen a “kultúrális körutazás” programokat javasolták, amelyeket az ember egyénileg is végigjárhat előre foglalt szállásokkal és némi idegenvezetői segítséggel, akár motorral is, ha épp ahhoz van kedve.

Egészen egyedi kezdeményezés Vámos Zsolt és az Unitravel Autopláza Motortravel Kft. próbálkozása, hogy motorosok számára szervezett utazási programot hirdetnek. Zsolték az Unitravel néhány körutazását adaptálták motoros társaságokra. A távolabbi túrákhoz a motorok kiszállítását is biztosítják. 2006-os kínálatuk az alábbiakban foglalható össze:

Program
Időpont
Ár
Erdély felfedezése
júl. 7. – júl. 13.
57.900 Ft-tól
Norvég fjordok
júl. 31. – aug. 10.
199.900 Ft-tól
Andalúzia
szept. 19. – szept. 28.
199.900 Ft-tól

A fenti árak a motorszállítás költségeit nem tartalmazzák.

Aki további részletek iránt érdeklődik, vagy jelentkezni szeretne, az keresse meg Zsoltot közvetlenül a következő lehetőségek egyikén:

Vámos Zsolt

Unitravel Autoplaza

Motortravel Kft.

Csiki-Bege Autoplaza

1039 Budapest

Pünkösdfürdo u. 52-54

Telefon: +36 1 886 5641

Fax: +36 1 886 5642

Mobil: +3670 703 4213

E-mail: info@motortravel.hu

Web: http://www.motortravel.hu

Skype: motortravel

 Erdély
Erdély látványa, a székelyek hagyományos vendégszeretete rabul ejti a látogatót. Bejárjuk a legszebb székely, szász, csángó vidékeket, városokat. Fedezze fel velünk e nagy múltú multikulturális tájegységet!
Részvételi díj: 57.900 Ft, 1 ágyas felár: 14.700 Ft., 6 vacsora felár: 11.900 Ft.
Elhelyezés: Központi fekvésû **/*** szállodák fürdő / WC-s szobákban
Ellátás:
• 6 bővített reggeli
• 6 háromfogásos vacsora

Csatlakozási lehetőség: Szeged; Kecskemét

1. nap: Gyulafehérvár – Nagyszeben

Utazás Kecskemét – Szeged érintésével. Gyulafehérvár – a római katolikus Szt. Mihály székesegyház és a szomszédos ortodox templom megtekintése; séta a várnegyedben. Nagyszeben – szállás elfoglalása után séta vezetéssel Szászföld egykori fővárosának régi épületei között (Nagytér, Várostorony, Brakenthal-palota).

(540 km)

2. nap: Brassó – Prázsmár – Gelence – Kézdivásárhely

Utazás az Olt völgyében a Fogarasi havasok mentén Brassóba, amely évszázadokon át gazdag kereskedőváros volt. Brassó legfőbb nevezetessége az impozáns Fekete templom. Séta a történelmi hangulatú város központjában. Ezután meglátogatjuk Brassótól 17 km-re a legnagyobb és legkülönlegesebb szász erődtemplomot Prázsmáron, mely a Világörökség része. Utunkat Gelence felé folytatjuk, ahol szintén a Világörökség részét képező, román stílusban épült templomot tekintjük meg. Kézdivásárhely – séta a teljesen érintetlen, eklektikus stílusú belvárosban. Szállás a városban vagy környékén.

3. nap: Szent Anna tó – Tusnád – Gyimesi csángó falvak

Szent Anna tó – festői szépségû vulkáni krátertó 850 m magasan. Tusnád a Monarchia egykori elegáns fürdőhelye, gyógyvízforrásairól vált híressé. Az Olt völgyében érjük el a Csíkimedencét. A népmûvészetükről híres gyimesi csángó falvakon át visz fel utunk a Csíki-havasokba. Séta az 1000 éves határnál és a Rákóczi várnál. Szállás Csíkszereda központjában. /2 éj/

4. nap: Csíksomlyó – Lázár kastély – Gyilkos-tó – Békás-szoros

Csíksomlyón megtekintjük a híres búcsújáró templomot, a csodatévő Szûz Mária szoborral.

Megállás a máréfalvi veszedelem emlékmûvénél. Gyergyószárhegyen felkeressük a Lázár család felújított reneszánsz kastélyát, ahol Bethlen Gábor is nevelkedett; megtekinthető az alkotótábor képzőmûvészeti kiállítása. Utunk a Gyergyóihavasok csodás tájain vezet a Gyilkos-tóhoz, amely sok száz vízből kiálló, konzerválódott fatörzséről nevezetes; séta a tóparton. Majd a Békás-szoros lélegzetelállító sziklavilágában gyönyörködhetünk, fotószünetek és rövid séta a kanyon sziklafalai között.

5. nap: Máréfalva – Székelyudvarhely – Farkaslaka – Korond – Parajd

Hargita főútján haladunk Székelyföld szívébe; Máréfalván páratlan szépségû, festett székelykapuk kötik le az utazók figyelmét. Séta Székelyudvarhely kedves belvárosában (templomok, városháza, gimnázium). Szejkefürdőn megtekintjük a székelykapuk gyûjteményét és a híres néprajzkutató, Orbán Balázs sírját. Farkaslakán megállunk Tamási Áron kopjafás sírjánál, majd a népmûvészetéről messze földön híres Korondon vásárlási lehetőség nyílik – az egész falu egy nagy népi vásár. Parajd – látogatás a híres sóbányában. Szállás Szovátán.

6. nap: Szováta – Segesvár – Marosvásárhely

Szováta – fürdési lehetőség a sósvizû, erdőkkel övezett Medve-tóban, séta a klimatikus üdülővárosban. Segesvár – bejárjuk az ősi szász település mûemléki várnegyedét (várostorony, Drakula háza, gótikus kolostortemplom, diák-lépcső). Marosvásárhelyen elfoglaljuk központi szállásunkat, majd vacsora után esti séta a történelmi belvárosban: Rózsák tere, Kultúrpalota, Bolyai Gimnázium.

7. nap: Kolozsvár – Körösfő – Bánfihunyad

Erdély szellemi és kulturális központjában megtekintjük a gótikus Szt. Mihály székesegyházat, Mátyás király híres szobrát és szülőházát, a Farkas utcai református templomot, a Házsongrádi temetőt. Körösfőn megállunk a népi hímzések vásáránál. Bánfihunyad – a fatornyú református erődtemplom megtekintése. Hazautazás Berettyóújfalu – Szolnok útvonalon.

 Andalúzia – Kasztília
A spanyol és mór kultúrörökség csúcspontjai
1. nap: Du. utazás Madrid-i átszállással Malagá-ba.
Szállás elfoglalása Torremalinos, a híres tengerparti üdülőhely központjában. ( 4 éj)
2. nap: Ronda- Marbella
A Costa del Sol híres tengerparti útján haladunk nyugati irányban, majd vad hegyeken át: Ronda – egész Spanyolország legromantikusabb városának tartják a meredek kör alakú sziklaplatóra épült várost, amely műemlékek sokaságával várja a turistákat: arab fürdő, Spanyolország legrégebbi arénája, a mór király háza, Mondrajón Palota. Marbella- óvárosi séta a fehér utcákon, szabadidő a nagyvilági üdülővárosban.
3. nap: Granada- Salobrena
Az Alhambra pazar palotaegyüttese és a kapcsolódó Generalife díszkert a várost joggal tették világhírûvé; reneszánsz katedrális; séta a labirintusszerû mór negyedben ( Albaicin). A Sierra Nevada oldalában utazunk a tenger felé: Salobrena – tenger fölé magasodó jellegzetes andalúz kisváros (várerőd remek kilátással).
4. nap: Torremolinos – Malaga
Pihenés, fürdés a Costa del Sol fővárosában. Du. helyi közlekedéssel fak. bejutás a közeli Malaga- ba: Alcaraba erőd, Katedrális, óváros.
5. nap: Sevilla- az andalúz ragyogás
Egész Spanyolország talán legkarakteresebb városában megtekintjük: Katedrális a világhírû Giralda harangtoronnyal, Arany- torony, Plane de Espana; Santa Cruz negyed szûk utcákkal és patiókkal. Du. látogatást teszünk a közeli Italica római romvárosban ( i. e. 206 ): épen maradt mozaikokat és amphiteatrumokat csodálhatunk meg. Szállás elfoglalása Sevilla-ban.
6. nap: Cordoba- Carmona
Olivaligetektől tarkálló andalúz tájon utazunk. Carmona- Andalúzia tipikus fehér kisvárosainak gyöngyszeme: séta a XVI. sz. eredeti városmagban. Cordoba- Andalúzia lenyûgöző mór- keresztény mûemlékvárosában megtekintjük a Mezquita mecsetet (ezer
oszlop erdeje, közepére beépített katedrálissal ); az Alcazár-t, a kalifák egykori rezidenciáját (római mozaikok, díszkert) Guadalquirir híres hídja, séta Juderia negyed virágos patioi között. Szállás már Castilla – La Manche tartományban, Puertollano környékén.
7. nap: Toledo- Avila
Észak felé haladunk a kopár spanyol Mezetán. A Tejo folyó kanyarulata által körülvett festői óvárosban megtekintjük az Alcazar-t, Spanyolország egyik legdíszesebb katedrálisát valamint főúri palotákat. Du. felkeressük Szt. Teréz világörökségi városát, az 1140 m-en fekvő Avila-t: séta a középkori várfallal, bástyákkal körbevett óvárosban. (Szt. Teréz kolostor, piactér)
Szállás Avila-ban.
8. nap: Segovia – La Granja – El Escorial – Elesettek völgye (Kasztília királyi pompája)
De. városnézés az egyik legszebb spanyol műemléki városban Segovia-ban: romantikus soktornyú Alcazar, híres római vízvezeték, románkori templomok, a középkori paloták és katedrális. La Granja – a spanyol Versailles – királyi palota pompás díszkertjében gyönyörködünk. Átkelünk az alpesi jellegû Guarderrama- hegység közel 2000 m-es hágóján. Csodás hegyi tájon utazunk a híres Elesettek Völgyébe, ahol a spanyol polgárháború 1 millió áldozatának emlékhelye a hatalmas barlangtemplom és a sziklatetőn álló emlékmû. El Escorial – Spanyolország egyik No. 1 látnivalója a Habsburg- ági királyok 850 termet magában foglaló palotája ( királyi lakosztályok, mauzóleum, dísztermek). Szállás Madrid belvárosában. ( 2 éj )
9. nap: Madrid
De. városnézés a spanyol fővárosban gyalogosan és metróval: Plaza Major, Puerto del Sol, Cibeles- kút, Cervantes emlékmû. Du. egyéni szabadprogram keretében javasolt: Királyi Palota dísztermei, Prado Múzeum, El Retiro ( tavakkal ékesített városi díszpark, rózsakert ).
10. nap: utazás haza repülővel.
 Norvég fjordvidék és Dánia

Bővített skandináv körút a festői fjordvidéken, a meseszerû dán szigeteken és dél-svéd tájakon. Érezze Skandinávia varázslatos tájainak szépségét, hegyek és vizek idilli harmóniáját! Emellett értékes műemlékek színes városképek teszik teljessé utunkat.

1 ágyas felár: 39.700 Ft
6 vacsora felár: 27.900 Ft

Fak. hajókázás:
Elhelyezés: végig saját fürdő/WC-s szobákban.
• Koppenhága, Oslo (I. csoport): színvonalas,
elegáns városi hotelek.
• Berlin – Göteborg – Koppenhága (II. csoport):
modern láncokhoz tartozó standard hotelek.
• Bergen: hegyi hostel fantasztikus kilátással
(a komfortos egyszerû szobákban emeletes ágy van).
• Malmö (csak a II. csoportnál)
Ellátás:
• 9/10 reggeli (8/9 skandináv büfé)
• 6 fakultatív kétfogásos vacsora
( 3., 4., 6., 7., 8., 9. napokon).

1. nap: utazás
Prága – Drezda útvonalon; szállás Berlintől északra. (920 km)

2. nap: Rostock – Köge
Délelőtt ismerkedés az ősi Hanza kereskedővárossal: Rostock – ban megcsodáljuk a Hanza-kori téglagótika remekeit (Marienkirche, városkapuk, piactér, egyetem); átkompolás Dániába Rostock-Gedser útvonalon (2 óra); továbbhaladás Lolland és Falster szigeteken át Európa
egyik leghosszabb hídján; Köge – Dánia egyik jellegzetes kisvárosa favázas, színes házsorokkal; szállás Koppenhágába elővárosában. (340 km) /3 éj/

3. nap: Roskilde – Koppenhága
Roskilde – Dánia egyik legősibb városa, világhírû téglagótikus katedrális, amely egyúttal a dán királyok temetkezési temploma; séta a hangulatos kisvárosban és a Roskilde-fjord menti kikötőben; Koppenhága – Európa egyik kulturális fellegvára: gyalogos városnézés (városháza, börze, parlament, templomok), majd buszos városnézés (Rosenborg-kastély, Amalienborg-palota, Kis Szirén, Nyhavn). (80 km)

4. nap: Odense és Fyn szigete
Európa legmodernebb 28 km hosszú hídján vezet utunk a Nagy-Belt szoroson át Fyn szigetre. Ismerkedés a 2. legnagyobb dán sziget fővárosával: Odense – remek mûemléképületek (katedrális, városháza.) valamint Andersen szülőháza (kívülről). D.u. a sziget déli partján barangolunk: Faaborg – egy jellegzetes dán kisváros színes, fagerendás házacskákkal, kikötővel, óratoronnyal. Egeskov kastély – a meseszerû romantikus vízikastély megtekintése (Dánia legnépszerûbb magánkastélya); vissza az óriás hídon Sjaelland szigetre.

5. nap: Fredirksborg – Helsingör – Göteborg
Sjaelland szigetén barangolunk a „királyi Dánia” nyomában:Fredensborg-kastély – a dán királynő rezidenciája egy ősparkban (csak kívülről); Fredriksborg – egyedülálló értékû reneszánsz várkastély csodálatos termekkel, várárokkal és dísztermekkel; Helsingör –
Kronborg romantikus várkastélya az Oresund tengerszoros partján, Hamlet tragédiájának színhelye; átkompolás Svédországba és utazás északra: Göteborg – a szállás elfoglalása után séta a híres kikötőváros csatornái és terei mentén. (220 km)

6. nap: Oslo – Norvégia fővárosa
Délelőtt utazás nagy erdőségeken át, bővizû folyókat keresztezve Norvégiába; városnézés Osloban, Norvégia sokszínû és rendkívül szép fekvésû fővárosában: városháza, királyi palota, Akershus-kastély (kívülről), Vigeland szoborpark, Holmenkollen sí-sánc festői
kilátással az Oslo-fjordra; látogatás a Bygdoy-félszigeten: Kon-Tiki múzeum, Fram múzeum, viking hajók; séta az Aker Brygge hangulatos kikötői negyedben; szállás Oslo belterületén. (280 km)

7. nap: Norvég tavak és fjordok
Utunk festői tavak partján és hegyvidéken át vezet nyugatra, fotószünetek és tipikus norvég árbóctemplom megtekintése Torpa-nál. Flam – idillikus település az Aurlands-fjord (a világon a leghosszabb és legmélyebb Sogne-fjord mellékága) csücskében; Fak. Hajókirándulás Flam-ból az Aurlands-fjord mindkét szûk ágában Bakka-ig (rendkívüli élmény a sétahajózás 1800 m-es hegyek lábánál); Stalheim – érdekes néprajzi gyûjtemény, skanzen; fotószünet egy vízesésnél; szállás Bergen környékén. /2 éj/ (500 km)

8. nap: Bergen – a fjordvidék fővárosa
Egy teljes nap a hegyek és vizek szorításában fekvő káprázatos Hanza kereskedővárosban, Bergen-ben: régi kikötő, „Bryggen” faházas kereskedőnegyed a világörökség része, hal- és virágpiac, Rosenkratztorony; fak. lehetőségek: fogaskerekûvel a Floienhegyre (lenyûgöző panoráma) vagy városnézés és fjordtúra hajóval. Szabadidő Észak-Európa sokak szerint
legszebb városában. (30 km)

9. nap: Norvég fjord – és hegyvidék
Lenyûgöző tájakon utazunk Bergenből a híres Hardanger-fjord mentén, fotószünetekkel. Átkompolás az Eid-fjordon, majd magas hegyek közé jutva elragadó a látvány: Vöringfossen – Norvégia leghíresebb vízesésénél pihenünk. A hosszanti Störfjord mentén utazunk délre; Latefoss vízesés megtekintése; Telemark hegyei és tavai közt vezet utunk fotószünetekkel; szállás Kongsberg Dél-Norvég kisvárosban. (450 km)

10. nap: Dél-Norvég halászfalvak – Lund
Rövid reggeli séta Kongsberg hangulatos központjában; az Oslo-fjordhoz érve pihenés egy tipikus halászfaluban, majd átkelés a fjordon átívelő szépívû hídon. Utazás délre Svédországba Lund – az ősi püspöki és egyetemi város megtekintése (XII. sz. román kori katedrális); Malmö-ből repülővel haza a késő esti órákban.

Tags:

Még nincs komment.

Szólj hozzá!