Toszkána 2010. május 19-23

A következő túránk alkalmával Olaszországba megyünk, és toszkánát fogjuk bemotorozni!

1. nap
Május 19, szerda
Budapest – Zadar (Ancona), 620 km.

Szerda reggel a szokásos budaörsi találkahelyről indulunk az M7-en egész Karlovacig, ahol rácsapunk az 1-es útra, a IV. Horvát túra első etapját másolva és legurulunk egész Zadarig. Egy kis időnk lesz este lazulni, sétálgatni, vacsorázni Zadarban egész kilencig, amikor becuccolunk a kompba, ami tízkor kifut a nyílt tengerre és célba veszi Olaszország keleti partvidékén Anconát. Mivel reggel hétkor futunk majd be itáliai fenségvizekre, a kompon kétágyas kabinokban fogjuk tölteni az éjszakát.

2. nap
Május 20, csütörtök
Ancona – Castiglione della Pescaia, 310 km.

Anconába érkezve, hét óra után olasz földre lépünk (akarom mondani, gurulunk) és egy kellemes reggeli kávé után nekivágunk transzkontinentális utunknak a nyugati, toszkán partvidék felé. Eldugott falvakon, kisvárosokon keresztül tekergő utunk egész Castiglione della Pescaiaig vezet minket, ahol remélhetőleg már stabil alapokkal rendelkező helyen hajthatjuk fejünket nyugovóra.

3. nap
Május 21, péntek
Castiglione della Pescaia – Modena, (Maranello), 300 km.

Castiglionében engedünk magunknak egy kis lustálkodást – csak nyolc körül kelünk és reggelizünk, majd kilenckor lendülünk neki a toszkán vidéknek és kanyarok százai után, eljutunk a fenséges San Gimignanoba. A tornyok városa, eredeti etruszk városfalakkal UNESCO védelem alatt.
Még ugyanezen napon késő délután begurulunk Maranelloba, ahol felkeressük a Via Dino Ferrari 43. szám alatti lévő múzeumot. A szállásunk is a közelben lesz, úgyhogy ez után már nem kell sokat motorozni egy kis alvásért. Azért, remélem, hogy még elalvás előtt adunk egy kicsit a hangulatnak is!

4. nap
Május 22, szombat
Maranello – Trieszt, 330 km.

Maranelloból ismét csak kényelmesen, kilenc körül indulunk tovább, kerülve a forgalmasabb utakat, megcélozva a kisebb, kanyargósabb aszfaltcsíkokat és meseszép tájakat. Szinte már duzzogva kerüljük meg Velencét, hogy késő délutánra beérjük Triesztbe és este megüljük az U.E.Sz.-t (Utolsó Esti Szertartást). Hogy mi is ez valójában még nekem sem teljesen tiszta, de majd közösen összehozzuk.

5. nap
Május 23, vasárnap
Trieszt – Budapest, 580 km.

Az utolsó nap korán kelünk, hogy már nyolckor elindulhassunk, hisz a Trieszt-Budapest tengely leküzdése elég időrabló. Áthasítunk Szlovénián és Horvátországon, majd az M7-en lépünk be rég nem látott hazánkba. A határtól meg már csak úgy hazagurulunk.

A pünkösd hétfőt már mindenki családi körben töltheti! Persze a korábbi 5 nap élményeit is fel kell majd dolgozni, de ez nem lehet probléma hiszen a következő Rhino túráig még majdnem két hete lesz a jelentkezőknek!

A túra tervezett hossza: 2.150 km
A részvételi díj tartalmazza a szállások, reggeli-vacsora, a komp (Zadar-Ancona), a túravezetés és a szervezés költségeit!
A túrát 8 jelentkező esetén rendezzük meg!

Térkép és további info a www.rhinotours.hu oldalon.

Tags: ,

Még nincs komment.

Szólj hozzá!