Csehország három napban

Régebben beszélgettünk már arról, hogy kéne túrázni egy jót Csehországban.Az idén végre pontot tettünk a beszélgetés végére, és augusztus 17-19-én egy jót motoroztunk a cseheknél.

Péntek reggel 9-kor indultunk Párkányból két motorral, délután 1-kor már a lednicei kastélyban gyönyörködtünk. Hatalmas angolparkja mag üvegháza van. Sajna a minaretet nem láttuk, időbelileg nem jutott rá idő. Tudni kelll róla, hogy ez a kastély is az UNESCO világörökség részét képezi.

 


A lednicei kastély

Innen átmentünk a 7 km-re levő Valticé-be és megkukkantottuk a valticei kastélyt is.


A vlaticei kastély

Aztán Mikulovon át Znojmo felé vettük az irányt ahol véletlenszerűen bukkantunk rá egy most felújitott kisebb kastélyra.


Znojmo

Innen aztán Tábor felé vettük az irányt. Út közben elkapott egy becsületes eső is, de nem tartott soká és mire Táborban szállást találtunk, az esőnek hire-hamva nem volt. Egy jópofa motelt választottunk, a tulaj olyan rendes volt, hogy a motorokat éjjelre egy garázsba zárta be, igy nyugodt lélekkel száritkoztunk és tértünk nyugovóra.

Szombat reggel friss volt az idő, de legalább sütött a nap és kezdett felszállni a köd. Igy aztán úgy döntöttünk, hogy Ceské Budejovice felé vesszük az irányt és megnézzük a Hluboká nad Vltavou-i kastélyt. Azt hiszem vétek lett volna kihagyni.


A hlubokai kastély


A hlubokai kastély címere


Hluboka kastélyparkja

Meseszép. Innem aztán mellékutakat választva Milevskon át Orlik vára felé vettük az irányt. Hadd ne mondjam, hogy az utak nagyon jók – mellékutak is, a cseh söfőrök mindegyike ismeri a tükröt meg az irányjelzőt, előzékenyek, nem győztünk ámuldozni, hogy ilyen is létezik. A vidék szintén gyönyörű, szebbenél szebb helyeken motoroztunk és úgy tapasztaltuk, hogy nagyon a helyén vannak a dolgok.


Orlik vára


Moldva


A Moldva hídja

Orlikból aztán Pilzenen keresztül Karlove Vary felé vettük az irányt, és második éjjel Becov nad Teplovot választottuk szálláshelyül. Ez kb. 2000 lakosú kis városka – itt található a motormúzeum is, csak sajna már zárva volt mire odaértünk.


Bečov nad Teplou

Egy kis vendéglőben nagyon fincsit kajáltunk, aztán pihi – Robi barátom szerint nagyon fincsi házipálinkája volt a tulajnak ahol aludtunk, a biztonság kedvéért vett is tőle egy lityit – és másnap megnéztük Karlové Varyt.


Karlove Vary színháza


Karlove Vary

Csodálatosan szép város, egy kis szépséghibával – nagyon sok minden orosz tulajdonban van. Karlove Varybol aztán délelőtt Prága- Brno- Pozsony útvonalon indultunk haza, este 7-kor már a fiam beszámolóját hallgattam ( 6 éves) a Moto GP-ről.

Összegezve: Csehországot csak ajánlani tudom mindenkinek, kellemes, szép, rengeteg lánivalóval.

Hát ennyi dióhéjban.

Benji.

Juhász Norbert, 2007. augusztus 27.

Tags:

No Responses to “Csehország három napban”

  1. HorneTOM szeptember 23, 2007 at 12:39 du. #

    Igen. jó kis túra volt, de a költségvetésről egy pár szót ha lehetne…

  2. Blue szeptember 2, 2007 at 10:30 du. #

    Azanyját:-)

    A számban is összefut a nyál ennyi szép “kavics” láttán:-)
    Mennyi volt az össz táv? Mert ugye ilyeneket nem hagyhatok ki, de nálam fontos a költségvetés…..

Szólj hozzá!