Ex-Jugoszlávia 2012. augusztus 18-26.

Ex Yugoslavia 2012- Laza nyaralós gurulós motoros túra -némi luxussal
(SRB-MNE-BiH-CRO-SLO-A)

Nyár végére szervezek egy kis pihenős , laza motorozást. Semmi kapkodás, semmi „ gyűjtsünk be még egy országot” semmi teljesítmény túra. Csak önfeledt motorozás, pihenés bulizás egy kis luxussal!

Augusztus 18 (szombat) reggel 10 találkozó Röszkén (Röszke –Belgrad 220km)

Ebédelni bemegyünk Novi Sadra (Új Vidék) némi városnézés. Belgrádban alszunk a 4*Hotel Nevskiben. Este belevetjük Magunkat a fergeteges éjszakába. Tavaly már volt benne részünk Isztambulból hazafelé jövet és megállapítottuk, hogy a igaz a LoneyPlanet 2006-os állítása, miszerint Belgrád a világ legbulisabb városa. És a szemnek sem utolsó a magas manöken tipusú lányok hada!

Augusztus 19. (vasárnap) Zabljak (MNE) 350 km

A Tara hídon átmegyünk, és felkapaszkodunk a Balkán legmagasabban fekvő városába. Itt van a Fekete-tó páratlan szép környezetben. Átmegyünk a Tara hídon és mivel korán ide érünk egy magashegyi kilátóba is felmászunk. A Grand Canyon után ez a második legnagyobb kanyon. Vadvizi evezésben is benne vagyok, ha a társaság megszavazza.

Augusztus 20. (hétfő) Petrovac 200 km

Zabljakból felkapaszkodunk a Durmitorba A fa határt jóval elhagyva, elkepesztő környezetben motorozunk egy szűk , de jó minőségű hegyi úton. Aki még nem látta, annak kötelező program fel menni Ostrogban a sziklába épített kolostort, a szerbek és montenegróiak zarándok helyét megtekinteni. Ha jó az idő lélegzet elállító kilátásban van része az embernek.

Augusztus 21. augusztus 22 Petrovac –Ulcinj-Budva

Petrovacon 3 éjszakát leszünk a környéken, a tengerparti úton el lehet menni, motorozni akár az Albán határig (Ulcinj) vagy a Kotori öböl vagy fel Njegusi-ba. Jó minőségű tengerhez közeli (min.3*) Hotelt néztem. Itt lehet pihenni, motorozni hajókázni. Az út gyönyörűen kanyarog a tenger mellett.

Augusztus 23. (csütörtök) Petrovac – Dubrovnik (He) – Mostár (BiH) kb. 300 km

Korán elindulunk, és a kedvenc helyemen meg reggelizünk vagy tízórai lesz. 3 bodega. 1 ahol kisütik a kenyeret 1 hentes ahol kiválasztod, mit szeretnél enni és van ahol ezt megsütik illetve telepakolhatod zöldséggel. Délben Dubrovnik (Raguzza) városnézés. Velence mellett az egy meghatározó város, gazdag történelmi múlttal. (sajnos rengeteg turistával), de kihagyhatatlan a történelmi kulturális örökségével. Mostárban a belvárosban leszünk közel az öreg hídhoz.

Augusztus 24. (péntek) Mostar – Jajce -Plitvicei tavak 350 km

Jajce egy kis ékszerdoboz. Itt megebédelünk es megnézzük a vízesést .
A Plitvicai tó rendszer a világörökség része, Nagyon szép környezetben.

Augusztus 25. (szombat) Plitvicei tavak – Bledi tó – Villach (FaakerSee) 310 km

Útközben elmegyünk a Bledi tónál, hogy ismét megcsodáljuk a természet kreativitását.
Ha csapat haladós, akkor előtte Ljubjanában szét tudunk nézni.
FaakerSee ben a tóparti szállásunkról lesétálhatunk és a kristály tiszta vízben úszhatunk egyett. Itt egy búcsú flekken partira gondoltam.

Augusztus 26. vasárnap mindenki haza FaakerSee – Budapest kb 500 km

Én a Balcsinál még megalszok az (Siófok 450km).

Az ár tartalmazza a szállást  2 ágyas 3-4 csillagos hotelekben, reggelivel és minimum 4 helyen vacsorával vagy ebéddel. Két túravezetőt egy haladósabb és egy kényelmesebb csapatnak. Ha elegen leszünk akkor kísérő autót is tudunk vinni, baleset vagy műszaki probléma esetére illetve a csomagok hurcolására..

Részvételi díj 490 EUR . Előleg 250 EUR melyet legkésőbb június 20-ig be kell fizetni.

Szabó Zoltán
bikeman@bikeman.hu
+36 20 9889288

Tags: , , ,

Még nincs komment.

Szólj hozzá!