Marokkói programajánlat

14 napos Marokkói motorozás
A vezetett túrát a ChiliRiders szervezte 2009.09.19 -10.02 ig. A ChiliRiders további rendezvényeiről a www.chiliriders.hu oldalon találsz adatokat.

Aki, már bejárta Európa útjait és vágyik újabb kanyarokra, kalandokra és más kultúrára annak ajánljuk a következő túránkat.(14 nap kb. 3000km, 12 város, utcai motorokkal, aszfaltos túra!)

Program :

2009.09.12 -én 10 órától. felkészítő megbeszélés irodánkban. Itt megismerkedünk és részletesen átbeszéljük a programokat, segítséget adunk a túrafelszerelésekkel kapcsolatosan valamint átnézzük a motorokat.
2009.09.14-én leszállításhoz átvesszük a motorokat, felpakolt dobozokat, csomagokat, valamennyi motoros felszerelést. Jelszó! A kevés is sok!!!!
2009.09.19-én találkozás a Ferihegyi repülőtéren és Brusseli átszállással érkezés Malagába.
Itt a kedvenc paripáink átvétele, lepakolása.

A kompra való felszállással, azaz a motorok lekötésével megkezdődik csodálatos utunk, ekkor már az ember fél lábbal Európában a másikkal Afrikában érzi magát. Partraszállásunk követöen először Spanyol tengeri várost pillanthatunk meg, amitől nem kell megijedni, csak tudni, hogy a másik kontinensen is van, Európa, Melillát átszelve 6km-et gurulva, az érzékszerveink becsaphatatlanul figyelmeztetnek Marokkó kapujára. Belépve eme csodás országba legurulunk egészen Fes városba, ahol kettő napot szánunk az átállásra.

2009. 09. 20 Fes: szállás és vacsora a Fes Inn Hotelben 3*

2009. 09. 21 Fez: szállás és vacsora a Fes Inn Hotelben 3*

A várost északról a Rif-hegység, míg délről az Atlasz-hegység középső nyúlványa határolja. A település maga egy két folyó által határolt szurdokvölgyben fekszik. Ezen a helyen terül el Fés medinája, azaz az óváros. A falon kívül eső magaslatokra, a medinától jól elszigetelve épültek fel az északi-, illetve déli-borjok, azaz erődök.

Később ezek köré emelték a francia kereskedők, hivatalnokok a házaikat, így hozva létre a mai új városrészek elődjét. Itt létesültek azután a turistákat befogadó szállodák, melyekből szép panoráma nyílik a medina sikátoraira. A város az azonos nevű tartomány székhelye és egyben a legrégibb királyi város Marokkóban.

E csodás nap végeztével mi is várhatna ránk még, mint egy kiadós vacsora. Az étteremből áttekintve a medinára csodálattal és döbbenettel vegyes érzelmekkel gondolunk vissza a nap folyamán látott borzalmasan gyönyörű helyekre és gondolatban már úton is vagyunk a következő város felé.

2009. 09. 22 Erfoud: szállás és vacsora a Palms Club Hotelben 3*

Itt megláthatjuk a világ egyik legszebben aranyló dűnéit és éjjel a felejthetetlen csillagos eget. Fakultatív programként egy könnyű, terepes motorozást is ajánlunk, akik enduro motorokkal jönnek a kalandra. A többieknek teve, ill. terepjáró áll rendelkezésre.

2009. 09. 23 Szállás Berber sátrakban vacsorával Merzouga-ban 3*

Reggeli indulást követően kiépített aszfalt úton átszelünk egy kősivatagot, majd a Kashbák völgye felé megtekintjük a Dades szurdokot. Quarzazatenél szintén megállunk körbenézni, majd legurulunk a sivatag kapujába Zagorába.

2009. 09. 24 Zagora: szállás és vacsora Hotel Tinsouline 3*

Zagora után különböző tájakon átmotorozva megérkezünk a napfényes üdülővárosba Agadírba. Itt pihenés képpen 2 relax napot töltünk városnézéssel, éjszakai mulatozással és strandolással.

2009. 09. 25 Agadir: szállás és vacsora Hotel Adrar 3*

2009. 09. 26 Agadir: szállás és vacsora Hotel Adrar 3*

Pihenést követően elindulunk észak felé, majd áthaladunk a vízesésekkel tarkított kanyargós utakon és bepillantunk, valamint óriás haltálat ebédelünk a híres kikötő Essaouira városban. Innen egyenest begurulunk a nyüzsgő Marrakech főterére.

Marrakesh az ország kulturális központja, híres fesztiválok helyszíne. Az óváros központjában a Djemaa el-Fna tér található, ahol kígyóbűvölők, akrobaták szórakoztatják az embereket. A városban járva érdemes felkeresni a Koubba Ba’adiyn mecsetet, a Koutoubia mecsetet, és a Palais Dar Si Said szépművészeti múzeumot.

2009. 09. 27 Marrakech: szállás és vacsora Hotel Al Kabir 3*

2009. 09. 28 Marrakech: szállás és vacsora Hotel Al Kabir 3*

Innen Casablanca érintésével felmotorozunk egészen Rabatba.

2009. 09. 29 Rabat: szállás és vacsora Hotel Bouregret 3*

Érezve Európa közelségét felmotoruzunk a nagy kikötőbe Tangerba, onnan gyors kompon ülve búcsút intünk Afrika partjainak. Majd kb. 1óra elteltével rálépünk Spanyolország földjére,Tarifa városába.

2009.09.30      Tarifa szállás Costa de La Luz

Az Afrikai élményekkel teli fejünket megszellőztetjük „Angliában” azaz bemotorozunk Gibraltárba, majd innen tovább gurulunk és a kiindulási pontunkra megérkezünk Malagába. Motorjainkat ismét kamionra felpakoljuk, ezt követően néhány sör kiséretével átértékeljük túránk legszebb élményeit.

2009.10.01. Malaga szállás a Hotel Don Curro 3*-ban

2009.10.02-án repülés haza.

A túra 550.000.-ft-ba kerül motorosnak, utasnak 500.000.-Ft!

Az ár tartalmazza a motorok le és felszállítását Budakeszi átvétellel, oda-vissza repülőjegyet, kompozásokat, szállásokat reggelivel és vacsorával. Az ár nem tartalmazza az útközben elfogyasztott ebédeket, költőpénzt, üzemanyagot + egyéb utazási költségeket, biztosítást és határátkelési díjakat + baksist.

Mindenki saját magáért és esetlegesen hozott utasáért felelős. Szintén felel a motorja műszaki állapotáért. A ChiliRiders Kft. nem tartozik felelősséggel az esetleges balesetekből, sérülésekből kifolyó károkért. Műszaki hiba, baleset esetén segítünk megszervezni a motor Malagába történő eljuttatását. Sérülés esetén segítünk a balesetest eljuttatni a legközelebbi kórházba, ill. motorját eljuttatni Malagába, ahol a túra végével a többiekével együtt hazaszállítjuk. Ilyen esetben a plusz költségeket természetesen a tulajdonos, ill. a balesetet szenvedett állja.

A túra csapattúra, tehát ilyen esetben is számítunk a csapatszellemre!

Elérhetőségeink:
Iroda és műhely: 2092 Budakeszi, Budaörsi út 11.
06-23-535-846; 06-30-20-34132
Üdvözlettel:
ChiliRiders
www.chiliriders.com

Partnereink:
Budavár Tours (www.budavartours.hu), aki a szállásokat, a repülőjegyet biztosítja a kényelmünk kedvére, logisztikai partnerünk a BI-KA Logisztika (www.bi-ka.hu), a motorok gumizásában a Hofmann Kft. (www.hofmann.hu) áll rendelkezésre. Kiegészítők navigációk, motorok felkészítése ChiliRiders Kft. (www.chiliriders.com)!

Tags: ,

Még nincs komment.

Szólj hozzá!