Balkán körút – 2011. szeptember

Balkán körút 2011 – Budapest –Faaker See BikeWeek

Szeptember 1- 9 (péntek) 9 nap 8 éjszaka ,2000 km,6 ország (Magyaro(H)., Szerbia (SRB), Montenegro (MNE), Horváto.(CRO), Bosznia &Hercegovina(BiH), Szlovénia (SLO) (plusz Austria, Olaszo), 2 főváros (Belgrád, Ljubjana), 1 tenger (Adria) Laza túra!!!

A European Bike Week Európa legnagyobb találkozója. A belépés ingyenes . A Faak Em See tó környékét zárják le a motorosok részére 70.000 motor 100.000-ember ! Ide egyszer minden motorosnak el kell jutnia!!

Kísérő kocsi ismét lesz! Nem csak minket érhet baj, hanem egyik társunkat is. Ott hagyni senkit nem fogunk, viszont a csapatnak haladnia kell. A cuccokat sem kell a motorra kötözgetni mindig, kényelmesebb és biztonságosabb egy tehermentes motorral közlekedni.


A szervező

1. nap (szept.2 –péntek)Röszke –Beograd (Serbia) 210 km . Szerbia gőzerővel szeretne csatlakozni az europai unióhoz, ezért az unios polgároknak elegendő a személyi igazolványukat felmutatni. Elég annyit erről a városról, hogy: 2009 nov.: „ Lonely Planet a nagyvárosok éjszakai életét vizsgálva top 10-es listájának élére tette Belgrádot. (2.Montreal, 3.Buenos Aires)”. Történelmileg és építészetileg nem sok minden van a városban. Viszont útközben megállunk NoviSadon (Újvidék) egy városnézésre. A Vajdaság fővárosa nagyon szépen fejlődik. Tiszta és rendezett. Belgrádban a szállásunk a buli negyedhez és a belvároshoz közeli 4*-os Hotel Nevski-ben lesz

2.nap. (szept.3 szombat) Beograd – Zabljak (Montenegro). 360 km A Durmitor nemzeti park közepén fekszik Zabljak és az egyik legmagasabban fekvő turisztikai központ a Balkánon. Itt található a Fekete-tó. Illetve a Tara völgye , amely a világ második legmélyebb kanyonja (1. Grand Canyon). Gyönyörű kilátás, mármint ha nincsen köd , mint 2009-ben….

3.nap (szept.4 – vasárnap)Zabljak – Budva kb. 200 km A Durmitor legmagasabb szorosán (2000m) fantasztikusan széphelyen kelünk át. Itt fogjuk megérteni, hogy miért nevezik az országot a fekete hegyek országának. (területének 80% hegyvidék). Útközben megnézzük Ostogot, a sziklába épített kolostort, a szerebek és a montenegróiak zarándok helyét.

4.nap (szept.5 hétfő) Budva – Budva (0- 120 km). A tengerparti nyaralóhelyek ékköve. Jó minőségű tengerparti utakon barangolhatunk, vagy csak egyszerűen a tengerparton pihenhetünk. A városban fantasztikus az éjszakai élet…..

5.nap (szept.6.kedd) Budva – Dubrovnik (Horvátország) – Mostar (Bosznia-Hercegovina) 250 km Dubrovnik (Raguzza) az Adriai tenger ékköve, Velence mellett. Évszázadokon át nagy harc folyt a két város állam között. Rengetek történelmi, kulturális látnivalót tartogat számunkra. Mostár az öreg hídról nevezetes.

6.nap (szept. 7 szerda) Mostar(BiH) – Jajce (BiH)- Plitvici tavak. (Plitvička jezera) 350 km Az UNESCO a világörökség részévé tette ezt a természetileg egyedül álló helyet. Lenyügöző szavakba önteni nem lehet…..

7.nap (szept.8 csütörtök) Plitvice – Ljubjana (220km) Bár Szlovénia fővárosa nem túl nagy, de nagyon szépen rendbe hozták a történelmi belvárost és várat. Szintén pezsgő élet van a tereken és az éjszakai bárokban. Itt is 4*-os szálodában leszünk

8.nap (szept. 9 péntek) Ljubjana – Bledi-tó – FaakerSee (90km) Utolsó nap a táv nem jelentős, hogy időben a Harly-Davidson festiválra érjünk. Itt már nincs szállás! Egyénleg kell megoldani mindenkinek a szállást, aki itt marad a fesztiválon. Innen a Balaton 300 km, aki haza akkar jönni. A környéken lehet találni vendégházakat.

Hasznos blokk

Ausztriában,Magyarországon ,Horvátországban, Szlovéniában az utak hasonlók. Montenegróban a tengernél szintén. Boszniában és Szerbiában vegyes, de Chopperrel is jól járható.
Közbiztonság mindenhol kielégítő. Útlevél elvileg már sehol sem kell (elég a személyi igazolvány), viszont kérik a biztosítási „zöld” kártyát).

Fizetőeszközök:
Szerbia: Szerb Dinar (SRD), Montenegro Euro, Bosznia:KM (régi Német márka 1/1), Horváto. Kuna, Szlovénia EUR. De mindenhol elfogadják az EUR-t!. Nemzetközi kutak (OMV) van majdnem mindenhol. Autópálya matrica: Szlovéniában, Fizető kapuk , Horváto , Szerbiában

Az ár tartalmazza: 8 éjszakát , 6 reggelit, 4 vacsorát (változhat)
2 fő túravezetőt 10 motor esetén a csapat kétfelé lesz osztva a könnyebb haladás érdekében, service autó (SaftyCar) trailer-el műszaki hiba , vagy baleset esetén.
Min. 9 fizető vendégnél indul a túra.

Jelentkezési határidő: 2011 augusztus 22.

Ár:499 EUR (135.000 HUF)

Akik a túráimon már egyszer részt vettel azoknak 10%-ék kedvezményt tudok biztosítani.

Bikeman, 2011. július 16.

Tags: ,

Még nincs komment.

Szólj hozzá!