Enduróval Thaiföldön

Enduro túra Észak-Thaiföldön

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik szeretnének olyan helyekre eljutni Thaiföldön, ahová a turistabuszok nem járnak. Rengeteg érdekes dolgot tapasztalunk meg az út során, sok élménnyel gazdagodunk. Különösebb motoros tudás nem kell az úthoz, a helyszínen mindent megtanítanak, persze a gyakorlat előnyt jelent. Utast nem tudunk vinni magunk mögött. Ínyenceknek különösen finom lesz a kirándulás 🙂

Látnivalók
Chiang Mai – buddhista templomok, éjszakai bazár, masszázsszalonok, Doi Inthanon Nemzeti Park
Mae Cheam – pamutszövő asszonyok, piac, szerzetes iskola
Mae Hong Son – nemzeti parkok, források
Pai – melegvízű források, vízesések

Szállás
Kétágyas kényelmes szállodai szobákban.

Étkezés
Teljes panzió (reggeli, ebéd, vacsora).

Járművek
A túra Honda XR250cc motorokon fut.
A helyszínen fizetni kell 200 EUR/motor kauciót, amit a program végén visszaadnak, ha a jármű eredeti állapotában kerül visszaszolgáltatásra. A járműben keletkezett károkat a kaucióból vonják le, a többletköltséget pedig meg kell fizetnünk.

Belépési engedély
Vízum szükséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.
A vizumhoz szükséges:
1 db vízumkérőlap,
1db igazolványkép,
útlevél (a visszaúttól számított min. 6 hónapig legyen érvényes)
30 napig lehet vele kint tartózkodni, egyszeri belépésre jogosít, 9900 Ft.
Turista vízum a repülőtéren is felvehető, de csak 15 napra szól.

Túraútvonal
Chiang Mai – Mae Cheam – Mae No Chon – Mae Hong Son – Pai – Chiang Mai

1. nap
Utazás Chiang Maiba Bangkokon keresztül.

2. nap
Transzfer Chiang Mai repteréről a szállodába, ahol rövid eligazítást tartanak a ránk váró túráról, majd üdvözlő vacsorával várnak minket egy thai étteremben.
Chiang Mai, észak rózsája, észak-Thaiföld legnagyobb városa a Ping-folyó partján, 700 km-re Bangkoktól. Nagyváros, bár hiányzik belőle Bangkok kozmopolitán jellege. A városban 300 buddhista templomot (wat) találunk. Híres az éjszakai bazárja, ahol kézműves és művészi tárgyakat vásárolhatunk. Mellékutcáin masszázsszalonok sora várja, hogy kipróbáljuk a thai masszázs valamelyik formáját. A város mellett emelkedik Thaiföld legmagasabb hegye, a Doi Inthanon, a róla elnevezett nemzeti parkban. A környék természeti adottságai – hegyek és őserdő veszi körül- miatt rengeteg aktív sportolásra van lehetőség: kerékpározás, rafting, kajakozás, elefántogolás, stb.

3. nap
Korai reggeli után, 8:30-kor indulunk átvenni a motorjainkat, majd Mae Cheam felé vesszük az irányt. Útközben megállunk ebédelni egy helyi étteremben. Majd folytatjuk úttalan utunkat Mae Cheambe a szállodába, ahol megvacsorázunk, és az éjszakát töltjük.
Mae Cheam kisváros, amely megőrizte vidéki életstílusát. Híres a pamut gyártásáról. Megnézhetjük a helyi asszonyokat, ahogy szövik az anyagot a fa szövőszékeiken. Érdemes ellátogatni a helyi színpompás piacra is. Érdekes látványosság a szerzetes iskola, és a sajátos, helyi összefogással fenntartott óvoda, ahol a falubeliek vigyáznak a többiek gyerekeire, amíg a szülők dolgoznak.

4. nap
Reggeli után off road túra Mae Na Chonba, ahol ebédelünk, majd tovább Mae Hong Sonba. Az éjszakát itt töltjük szállodában. Vacsora a szállodában.

Mae Hong Son egy mély völgyben, hegyekkel körülvéve, sokáig el volt zárva a külvilágtól. A várost szinte egész évben köd borítja. A táj jellege miatt itt tanították be a fővárosban dolgozó elefántokat. Ma kulturális és természeti adottságai rengeteg turistát vonzanak. A környéken nemzeti parkokat, forrásokat, gyors folyású folyókat találunk.

5. nap
Reggeli után, úton Paiba, meglátogatunk egy hosszú nyakú hegyi törzset. Útközben megebédelünk egy étteremben. Az éjszakát Paiban töltjük szállodában. Vacsora a szállodában.

Pai egy kisváros Chiang Maitől északra, egy völgyben. A városban a thai és a farang kultúra keveredik és ad sajátos hangulatot. Virágzik a hippi kultúra, és jellemzi a reiki, a yoga, az akupunktúra és a könnyű drogok jelenléte. A várost végtelen, folyókkal szabdalt mezők és termőföldek veszik körül, jó lehetőséget adva kellemes kirándulásoknak. Találunk a környéken melegvizű forrásokat, vízeséseket.

6. nap
Reggeli után visszamotorozunk Paiból Chiang Maiba, útközben megebédelünk. Búcsút veszünk a motoroktól és elfoglaljuk szállodai szobáinkat. A nap hátralevő részében szabadidő.

7. nap
Délelőtt szabadidő. Délután transzfer a repülőtérre. Repülés haza Bangkokon keresztül.

8. nap
Érkezés haza a délutáni órákban.

Linkek
Thaiföldi Nagykövetség Budapesten: www.thaiembassy.org/budapest

Költségek
Az ár tartalmazza:
• a helyi transzfereket és belépőket
• helyi túravezetőt (a túravezetés angol nyelven történik)
• a Honda XR250cc motorokat üzemanyaggal és olajjal
• kísérő terepjárót a csomagoknak és alkatrészeknek, szerszámoknak
• motoros felszerelést (kesztyű, sisak, stb.), – utóbbiakból lehet vinni sajátot is, vagy kedvező áron lehet venni újat a helyszínen

Indulás: 2009. nov. 1. és 2010 márc. 31 között folyamatosan
Ár: 229 900 Ft + repülőjegy

Jelentkezés:
Panaco Reservations Kft / Panaco Tours
1092 Budapest, Ráday utca 41.
Iroda telefon: +36-1-430-0832
Fax: +36-1-430-0833
Skype: panacopeople

Nagy Zsolt, 2009.

Tags:

Még nincs komment.

Szólj hozzá!