Hét nap Magyarországon V2.0

Üdvözöllek benneteket igy ismeretlenül is. Engem Harsági Péternek hivnak és Schweizban élek. Megtaláltam az oldalatokat és nagyon megtetszettek a turáitok. Ebben az évben szeretnék egy nagyon jo Schweizi barátommal Magyarországon egy hetes motorosturát csinálni és szeretném a segitségeteket kérni. Egy turát szeretnék összeállitani ami szép utakon vezet és körülbelül 350-400 km-t foglal magába naponta. Alvási lehetöségre Hotel vagy Motelcimekre is szükségünk volna. Elöre is köszönöm a segitsègeteket és kivánok Nektek egy balesetmentes 2006-ot.
Sok baràti üdvözlet
Peti

 Lássunk hozzá 

Előszöris megkérdeztük Pétert, hogy mit szeretne megnézni. Ezt válaszolta:

A tura ugy nézne ki, hogy pénteken este Feldkirchben fölraknánk a motorokat a vonatra és Bécsben másnap reggel mennénk tovább Magyarorszàg felé. Ez azt jelenti, hogy szombat estétöl kellene Hotel, Motel, Privát szállás stb.

Én úgy gondoltam, hogy mivel Ausztria felől jövünk, az első nap jó volna egy Balatoni körút és vagy aTihanyi vagy a Siófoki oldalon megaludnánk valahol. Második nap talán Pécs felé valami szép helyre. Harmadik nap estleg Szeged lehet egy cél. Amit semmi szín alatt nem akarok kihagyni az a Hortobágyi Puszta. Utána a Mátra meg a Bükk lenne egy pont ami engem érdekelne. A Hét vége előtt kb. két nap jó volna Budapest környékén maradni.

Ahogy én nézem ez egy Magyrországi körút, de muszály így csinálnom, mert a Schweizi barátomnak szeretnék valamit mutatni a Hazámbol. És természetesen veletek is szeretnék találkozni. Ahogy én kiszámoltam ez hét napi túra lenne Magyarországon, szombat reggeltől következő péntek estig.

Tulajdonkèppen hat nap is elég volna, mert az utolsó két napot kisebb turákkal együtt tölthetnénk, vagy ha kedvetek van akkor az egész turát. Mivel ez egy elég hosszu tura, ezért termèszetesen endurokkal jövünk.A terpet nem nagyon csipem, de ha itt, ott becsuszik egy darab ami nincs aszfaltozva az nem nagy probléma. Sajnos a pontos honapot még nem tudom, mert Màjus vègèig tele van a naptár turákkal, de a hét végéig már tudok közelebbit mondani. Remélem nem okozok neked ezzel a szervezéssel sok problémát, de már több mint tiz éve nem voltam otthon és ennyi idő alatt rengeteg minden történik amit én már nem ismerek.

 Első közelítés 

A top látnivalókat az országban régiónként összegyűjtöttük és a fontosabbakat felfűztük egy-egy napos túrákra. Igyekeztünk olyan utakat összeválogatni, amelyek motorral élvezetesek. Beköszönünk majd egy-két eldugott helyre is, hogy Petiéknek legyen lehetősége találkozni és beszélgetni különféle emberekkel és elmegyünk egy-két helyre, ahol megmutatjuk mi történt az elmúlt 10 évben.

Miután az első verzióval készen voltunk, azt közzé tettük és kikértük a nagyközönség véleményét. A hozzászólások alapján jelentősen módosítottuk a 3. napot, ahol bevettük a programba az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Parkot és a 4. napot, ahonnan kihagytuk Aggteleket, viszont felvittük az útvonaltervet egészen Füzérig.

Kérem, hogy az alábbi tervet segítsetek kiegészíteni hozzászólásaitokkal, javaslataitokkal.

 Túra útvonal

1. nap Bécs – Sopron – Nagycenk – Sárvár – Sümeg – Balatongyörök – Keszthely – Hévíz – Kehidakustány (200 km)
2. nap Kehidakustány – Keszthely – Badacsony – Tihany – Tihany rév – Balatonfüred – Siófok – Balatonlelle – Kaposvár – Gödre – Sásd – Siklós – Villány (300 km)
3. nap Villány – Mohács – Baja – Szeged – Hortobágy – Debrecen (410 km)
4. nap Debrecen – Nyíradony – Nagykálló – Nyíregyháza – Tokaj – Sárospatak – Füzér – Boldogkőváralja – Encs – Miskolc – Diósgyőr – Lillafüred – Ómassa – Mályinka – Szilvásvárad – Eger – Sirok – Parád – Mátraháza – Kékestető – Galyatető (390 km)
5. nap Galyatető – Hollókő – Nagymaros – Visegrád – Szentendre – Budapest
6. nap Budapest – Budapest
7. nap Budapest – Tata – Komárom – Győr – Bécs
 1. nap, szombat: Nyugat-Dunántúl
Bécs – Sopron – Nagycenk – Sárvár – Sümeg – Balatongyörök – Keszthely – Hévíz – Kehidakustány
200 km

Magyarország természeti kincsei közül ma a felszíni termálvíz a legfontosabb, ebből csak Izlandon van több. Az utóbbi években rengeteg élményfürdő épült, van közöttük néhány nagyon kultúrált. Az első napi programban az ország élményfürdőkben leggazdagabb területén bolyongunk és este fürödni fogunk.

Bécsben leszeditek a motorokat és elindultok Magyarország felé. Javaslom, hogy Sopron felé gyertek, vagyis az A2-esen Graz felé, majd Bécset elhagyva az A3-mason Sopron felé.

Sopronban érdemes bekanyarodni a városközponthoz és a tűztorony közelében leparkolva rövid sétát tenni az óvárosban. Meginni egy kávét az óvárosi vendéglők egyikében, vagy akár megebédelni egy jó étteremben.

Soprontól nincs messze a fertődi kastély, ahová tehettek egy kitérőt. A kastély folyamatos felújítás alatt áll. Kívülről szépen rendbehozták tavaly. Arrafelé menet útba lehetne ejteni a Fertőrákosi kőfejtőt a Fertő tó közelében.

Nagycenk közel van Sopronhoz és van egy kedves kis kastélya, meg egy keskeny nyomtávú vasúti múzeuma. Mindkettő az út mellett közvetlenül, el sem lehet téveszteni.

Nagycenk

 Sárvár – itt van az egyik legnagyobb gyógyfürdő és strand, ahova benézhetnétek, ez azonban sok időt venne igénybe és inkább este fürdünk. Ugyancsak itt van a Nádasdy-vár, ahol egy órát eltölthettek. Szép a belső berendezése.

A 84-esen, Sárvár – Sümeg – Balatongyörök útvonalon közelítjük meg Keszthelyt, mert ez az egyik legszebb út ezen a vidéken. A sümegi vár már messziről látszik, amikor közeledtek hozzá és még sokáig kísér benneteket a látvány a visszapillantó tükörben, amikor elhagytátok.

 

Keszthely - Festetics kastély

Keszthelyen érdemes többet is elidőzni a Festetics kastélyban és a parkjában, ahol nemrég kocsi múzeumot is nyitottak, a kastélypark bejáratával szemben van a sétáló utca, illetve lemehettek a Balaton partra is körülnézni. Tavasszal még nincs nagy élet.

Hévíz felé mentek tovább és eldönthetitek, hogy a Hévízi gyógyfürdő nyílt vizében akartok-e fürödni, és itt éjszakáztok, vagy továbbmentek egy kicsit és Kehidakustány  újonnan épült élményfürdőjét és szállodáját választjátok. Én ez utóbbit javaslom. Jó étterme van a háznak és reggel ti lehettek az első fürdővendégek. A fürdőbe érdemes korán megérkezni, ezért mára csak 200 kilométer motorozást tervezünk.

Kehidakustány élményfürdője

Szállás: Kehida Termál Gyógy- és élményfürdő Hotel ****

Alternatív útvonal:

Az ország egyik büszkesége a Pannonhalmi Bencés Főapátság sajnos kimaradt a programból, pedig nincs túl messze, és ezért többen reklamáltak. Pannonhalma Győrtől délre esik. Ha szeretnétek ide is elmenni, akkor érdemes az első és a második napokat egy kicsit átvariálni.

Ugyancsak javasolták, hogy még Ausztriában térjetek be Eisenstadtba, ahol érdemes megnézni az Eszterházy kastélyt.

 2. nap, vasárnap: a Balaton környéke
Kehidakustány – Keszthely – Badacsony – Tihany – Balatonfüred – Siófok – Balatonlelle – Kaposvár – Gödre – Sásd – Siklós – Villány
300 km

A reggeli szauna után visszafelé indulunk, hogy a Balaton nagy részét körbemotorozzuk az északi parton indulva. Keszthelyt már ismeritek, ezért itt csak áthajtotok. A legközelebbi megálló a borairól ismert Badacsony, ahol felmotorozhattok a Kisfaludy-házba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a tóra és megihattok egy kávét, vagy vehettek eg yüveg badacsonyi bort, amit majd este összehasonlíthattok a villányi borokkal. A 71-es út a Balaton körül tavasszal még nem zsúfolt, jól lehet rajta haladni és időnként szép kilátás nyílik róla a Balatonra.

Balatonfüred felé maradhattok a parton, vagy bemehettek a balatonfelvidéki hegyek közé Tapolca, Nagyvázsony felé és vissza Balatonfüredre.

Balatonfüred

az északi part egyik legdivatosabb és legrégibb üdülőhelye. A móló mellett érdemes parkolni és sétálni egyet, vagy beülni egy parti vendéglőbe. Balatonfüredről Siófokra komppal is eljuthattok, meg a Balaton keleti végének a megkerülésével is. Mi azt javasoljuk, hogy komppal menjetek. Balatonfüredről tehát visszamegyünk Tihanyba.

Tihanyban a hegytetőn látogassátok meg az apátsági templomot és a visszhang dombot. Itt látható egy másik nagyon szép Balaton panoráma. Ezután le kell csurogni a komphoz és át a másik partra, ahol előbb ellátogatunk Siófokra, majd a másik irányba is.  Siófokon a Sió torkolata körül van a legnagyobb élet. Itt vannak a szállodák és a vendéglők a lapos homokos parton.

Még egy kicsit megyünk a déli part mentén is, a 70-es úton, aminek a hangulata különbözik aaz északi partétól. Balatonlelle egy másik üdülőközpont a part mellett, amely szépen kiépült az elmúlt években. Itt hagyjuk el a Balatont és megyünk el dél felé.

Balatoni panoráma

Javaslom, hogy Villányban töltsétek az éjszakát. Így alkalmad lesz kipróbálni, hogy mennyit fejlődött a magyar borászat az elmúlt tíz évben. A leghíresebb borászok közül sokan itt tartják a gazdaságukat. Kóstoljátok végig a többnyire merlotból, cabernet savignonból és cuvéből álló vörösbor sorokat a Bock, Gere, Malatinszky, Tiffán, vagy Polgár pincészetekben.

Szállás: Polgár panzió Villány

 3. nap, hétfő: Alföld
Villány – Mohács – Baja – Ópusztaszer – Szeged – Hortobágy – Debrecen
410 km

Villányt elhagyva Mohácson és Baján keresztül motorozunk Ópusztaszerre, ahol az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Parkba látogatunk. A hely nevezetessége, hogy itt tartották az első országgyűlést. Anonymus (Béla király jegyzője írt róla a Gesta Hungarorum-ban), ahol az addigi szokásjogokat törvényekkel egészítették ki. Ma itt látható a magyarok bejövetelét ábrázoló Feszty-körkép, egy kis magyar panoptikum, Árpád vezér és mások emlékművei, több néprajzi jellegű kiállítás. Naponta kétszer tartanak lovas programokat, 11.30-kor és 14.30-kor. Ópusztaszer hosszú program, fél napig is eltarthat.

Északról érkezünk a közeli Szegedre, ahol a Tisza híd környékén sétálunk egy kicsit, benézünk a dómba, majd tovább haladva a Hortobágyon keresztül közelítjük meg Debrecent.

Hortobágyi Nemzeti Park ugye puszta, vagyis elvileg nincs ott semmi. Amit itt meg lehet nézni, az a Kilenc-lyukú híd környékén került felhalmozásra. Itt van múzeum és csárda a turistáknak lovasbemutatókkal, csikósokkal és gulyával.

400 kilométer után érkezünk Debrecenbe, ezért a napi programot figyelmesen kell összeállítani, mert valószínüleg kevés lesz az idő. A motorozás mindennel együtt nagyjából 6 óra lesz, a fennmaradó idővel kell gazdálkodnunk. Debrecen felújított városközpontja kellemes meglepetés lesz. Az Aranybika környékén a mellékutcákban számos jó étterem található.

Szállás: Debrecen, Cívis Grand Hotel Aranybika **** , lehetőleg a régi szárnyban foglaljatok szobát.

 4. nap, kedd: Északnyugati határvidék
Debrecen – Nyíradony – Nagykálló – Nyíregyháza – Tokaj – Sárospatak – Füzér – Boldogkőváralja – Encs – Miskolc – Diósgyőr – Lillafüred – Ómassa – Mályinka – Szilvásvárad – Eger – Sirok – Parád – Mátraháza – Kékestető – Galyatető
390 km

Ez a nap is hosszú lesz. Megpróbáltalak benneteket elvinni Aggtelek felé, de a többiek lebeszéltek róla, így is majdnem 400 kilométert fogunk megtenni.

Debrecenből reggel Tokaj   felé megyünk tovább. MGP Nyíregyházáról azt javasolta, hogy a Nyíradony-Nagykálló-Nyíregyháza-Tokaj útvonalat kövessétek . Tokaj a híres borvidék központja. A Tisza híd mellett a parkolóban érdemes egy rövid időre megpihenni, amíg elmeséled barátodnak a tokaji bor történetét. Ha itt éheztek meg akkor Bodrogkeresztúr fele forduljatok -Tokajt elhagyva kb. 1 km., ahol a hegy és a Bodrog összezár – van a Lebuj. Itt jó enni. Ha nem vagytok éhesek a hegy másik oldalán menjetek Tarcalnak és onnan a TV-adó táblát követve fel a Nagykopaszra (510m). Mivel egyedülálló hegy ezért szép időben egyedülálló a panoráma is. A Bükk gyakran látható.

Tokaj után kicsit még bolyongunk a Zempléni hegységben, bemehettek Sárospatakra, ahol megnézhetitek az egykori Rákóczi várat,   azután felmehettek egészen Füzérig, ahol az egyik legszebb várromunk látható.

Ha felmentek Sárospatakig, akkor Sárospatak után egyből térjetek le balra Károlyfalvára (Karsdorf, német nyelvű falu, két tábla is jelzi), szép út kanyarog Rudabányácskán át az Újhelyi sípályáig. Innen tovább Pálháza (én bennenék Kőkapura is), de jó elmenni a két legszebb zempléni várhoz, először Füzér, majd tovább (teljesen jó út megy tovább, bár az Autoroute nem jelzi ) Kéked. Innen Gönc. Innen lementek Boldogkővárra (a másik legszebb vár), innen Encs-Gibárt (ha van idő akkor Pere-Hernádbüd szakasz nagyon szépen kanyarog a Hernád partján), ha nincs akkor tovább Encs-Forro-Miskolc érintésével folytatjuk az utunkatt a Bükk felé. Errefelé javaslom, hogy álljatok meg Lillafüreden és nézétek meg a vízesést, a szállodát, meg a Hámori tavat.

A Bükk-fennsík endurós terület, itt még az aszfaltozott utak is keskenyek és sokszor rossz minőségűek. Északról kerülve érdekes tájakon, természetvédelmi területeken kertesztül juthattok el a Szalajka völgyhöz, ahová csak gyalog lehet bemenni.

Eger belvárosa megérhet egy sétát. Itt van a híres vár, vagy csak egyszerűen beugrotok a Szépasszony völgybe, ahol ma sok kis olcsó kertvendéglő és borászatok sora fogadja a látogatókat. A mátrai motorosok a 24-esen ide járnak ebédelni.

A Mátra a motorosok egyik kedvenc területe. A 24-es úton Parádsasvár és Mátraháza között kedvezőek az útviszonyok a döntögetéshez és a két parkoló között rendszeresen járnak fel-alá a kisebb-nagyobb motoros társaságok. Mátraházától indul a Kékestetőre vezető út. A kilátó szerintem ma is pont olyan, mint amikor legutoljára ott jártál.

Szállás: Hunguest Grand Hotel Galya ****, Galyatető. A szálloda nagyon szép környezetben, a Mátra oldalában áll. Nemrég élményfürdővel egészítették ki.

 5. nap, szerda: A hegyekből Budapestre
Galyatető – Hollókő – Nagymaros – Visegrád – Szentendre – Budapest
200 km

A reggeli a szauna után a Mátra erdős útjain megyünk ki Pásztó felé, majd megnézzük a közeli UNESCO védett Hollókő falucskát. Ez egy néprajzi érdekesség. Hollókőnek van egy kis várromja is.

A Börzsönybe két dolgért járok, amit minden erre vetődő motorosnak ajánlok. Az egyik a Szent Orbán erdei hotel, a másik a Kemence és Diósjenő között az erdőben átvezető korlátozott forgalmú út. Ez utóbbi a térképeken úgy szerepel, hogy csak hétvégén járható. Ha van elég időtök megnézhetitek akár mind a kettőt. Sajnos errefelé már kevésbé jók az utak.

Nagymaroson van a másik kedvenc fogadóm a vidéken és a kilátás Visegrádra az egyik kedvenc képem erről az országról, ti is ide jöttök, hogy vessetek egy pillantást a túlparti visegrádra és átmenjetek oda a komppal.

A Dunakanyar Visegrád várától a legszebb. Amint megérkeztetek, felmentek a szerpentines körúton a fellegvárhoz a hegy tetejére. Az 1300-as években királyi székhellyé vált vár romjai sok régi történetet őriznek. Benézhettek a várba is, de hasonlóan szép a kilátás a Silvanus szálloda panorámateraszáról is, ahol éremes megállni egy ebédre. A szálloda a 352 m magas Fekete-hegyen épült, Mátyás király várának romjai közelében. A büféasztalt érdemes választani – kicsit drágább, de megéri. A magyar konyha mindenféle remekeit kipróbálhatjátok. A Duna mentén nyugat (Esztergom) felé tartva az első útelágazásnál, Lepencénél mehettek be a hegyekbe Szentendre felé. Ez egy kanyargós erdei út jó minőségű aszfalttal.

Szentendrére a Skanzen mellett érkeztek meg. A Skanzen érdekes néprajzi program, ha az ilyenek érdekelnek. A főtér közelében a Dunaparton érdemes megállni egy kicsit, kávézni, sétálni, fényképezgetni egy kicsit a szűk utcákat és a templomtornyokat. Sok kis vendéglő van itt, de egy kicsit nagy a tömeg. Talán szerdán nincsenek annyian.

 

Szentendréről már csak egy ugrás Budapest. A várba Lánchíd fölött van, de kényelmesen a nyugati oldalról tudjátok megközelíteni, a Dunára néző részen annyira meredekek az utcák, hogy sok helyen lépcsőket kellett építeni. Az egész várnegyed forgalomkorlátozott terület, ahová csak parkolni szabad bejárni. A sorompónál szállodai parkolójegyet kértek és egyenesen a Szentháromság térre hajtotok.

 

A város szívében, hangulatos kisvendéglőkkel körülvett területen vagytok, ráadásul az egyik legjobb fekvésű budapesti szállodában, amelynek az árai is visszafogottak. Letehetitek a motorokat és elkezdődhet Budapest éjszakai életének a felfedezése.

Szállás: Hotel Burg ***
1014 Budapest, Szentháromság tér 7-8. A budai várnegyed kellős közepén, a Mátyás templommal szemben áll ez a viszonylag olcsó szálloda. Gyalogos turistáknak ideális kiindulópont, a város legszebb látnivalóinak a fele itt van pár perces sétára. A motorok számára éjszakára garázs a szemközti Hotel Hiltonban van, az autókért ott 4.000 Ft-ot kérnek egy éjszakára.

 6. nap: Budapest
Budapest – Budapest

Budapest legfontosabb látnivalói a következők:

 • Budai várnegyed (Mátyás templom, kilátás a Halász-bástyáról, Királyi palota)
 • a Duna korzó a Lánchíd    pesti oldalán kezdődik, ahová a várból le lehet sétálni, innen érdemes a Vigadónál bemenni a Vörösmarty térre (Gerbaud cukrászda), majd sétálni egyet a Váci utcán.
 • Gellért hegyre motorral kell menni, itt egy másik híres budapesti panoráma látható
 • A Városligetbe szintén motorral érdemes elmenni és sétálni egyet a Hősök tere, Vajdahunyad-vár, Széchenyi fürdő háromszögben. Ha már itt vagytok, akkor erősen ajánlom a Bagolyvár éttermet az állatkert mellett a Gundel tőszomszédságában.
 • Érdekes program lehet a Parlament meglátogatása

Kilátás a Gellért-hegyről - a budai várnegyed

Budapesten újdonság lesz számodra a Lágymányosi híd, a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a szemközti parton az Infopark modern irodaépületei.

Szállás: Hotel Burg *** (2. éjszaka)

Vajdahunyad-vár

 7. nap: Budapest – Bécs
Budapest – Tata – Komárom – Győr – Bécs
250 km

A Budapest – Bécs távolság 250 km, autópályán mindössze két-három óra. Időtöktől függően érdemes inkább a mellékutakat választani és kis kerülővel megközelíteni a határt.

A régi 1-es utat javaslom, amely sokszor az autópálya közelében halad, de keresztülmegy pld. Tatán, ahol érdemes egy kicsit megállni és a tó mellett sétálni, kávézni egy kicsit.

Komáromnál megnézhetitek az erődöt, beugorhattok Győr központjába, majd Mosonmagyaróvár után felmehettek az M1-es autópályára Hegyeshalom és Bécs felé (itt már nem kell fizetni).

Alternatív útvonal:

Választhatjátok azt a megoldást is, hogy Esztergom felé mentek ki, ebben az esetben Szentendre felé kell elindulni a Duna mentén a budai oldalon észak felé és a Pomáz – Dobogókő – Esztergom útvonalon érdemes átszelni a hegyeket. Ezt az utat is szeretik a motorosok. Dobogókő egy kis kitérő, de szép kilátás nyílik onnan a Visegrádi hegységre és ez megéri egy pár extra kilométert.

Esztergom a gazdag történelméről ismert város. István királyunk itt szaladgált gyermekkorában az esztergomi várban, amely akkor még fejedelmi székhely volt. Az Esztergomi bazilika magyarország legnagyobb temploma. A Párkány felé vezető hidat is újjáépítettük nemrég. Ha Esztergomból mentek Komárom felé, akkor Tata egy kis kitérő lesz.

 Hasznos tudnivalók

A Magyarországon motorozóknak a következő szabályokat érdemes ismerni:

 • Magyarországról a legtöbb hasznos adatot a Magyarország.hu kormányzati portálon találsz, amit angolul és németül is olvashatsz.
 • A megengedett véralkohol szint vezetés közben 0 ezrelék. Az Európai Unió több országában nem ilyen szigorú a szabályozás, a legtöbb esetben 0.5 ezrelék véralkohol szint megengedett, itt nem.
 • A megengedett sebesség 50/90/110/130 km/óra.
 • Autópályára a motorosoknak ugyanolyan matricát kell venni, mint az autósoknak. Ebből van 4 napos, 10 napos, 31 napos és éves. A fenti útvonaltervben autópálya csak Ausztriában szerepel.
 • Az úthálózat átlagosan meglehetősen gyenge állapotban van. Az alsóbb rendű utak többségén viszonylag lassan lehet haladni.
 • Budapest egy nagy közlekedési dugó. A parkolásért a belvárosban mindenütt fizetni kell.

Agárdi György, 2006. február

Tags:

13 hozzászólás to “Hét nap Magyarországon V2.0”

 1. Horváth László január 6, 2020 at 7:11 de. #

  Szia Péter. Olvastam a túra tervet, mivel nyugdíjas vagyok, vállalom, hogy elkiserlek Benneteket. Pontosítsunk időpontot. Üdv Hlaci. Telefon számom +36 20 9438_746

 2. gaspiktm június 19, 2006 at 9:21 du. #

  5.nap Kemencéről visszamenni Bernecebaráti-Tésa-Vámosmikoláig itt jóminőségű keskeny határútvonal van érdemes végigmenni rajta.-Letkésnél át a határon Párkány (Surovo) Esztergomba vissza

 3. zrx rudi május 12, 2006 at 11:48 de. #

  Sziasztok!
  Én az 5. napon-amikor Rétság felé jártok-tennék egykitérőt Diósjenő felé.Innen egy erdei út megy át a Kemence nevű faluba.
  Pazar ez az út,egy völgyön megy keresztül,a faluban pedig működik egy kisvasút is.

 4. gyrosman május 7, 2006 at 5:16 du. #

  "Budapest egy nagy közlekedési dugó. A parkolásért a belvárosban mindenütt fizetni kell."
  Motorral nem kell a parkolásért fizetni! Autóval pedig csak hétfőtől péntekig.

 5. Gabi március 15, 2006 at 5:55 du. #

  Sziasztok!
  Én Debreceni vagyok de az Aranybika hotelt nem igazan javaslom mert nagyon sok rosszat hallottam mostanaban róla,inkabb javasolnam a nagyerdei hotelek barmeiket mert ott közel van a fürdő meg sok más is,ha mindenképp a városközpont a lényeg,akkor a kálvin téren is van egy jó hotel.

 6. Testör március 5, 2006 at 2:53 du. #

  Ja, és onnan is simán el lehet jutni Kiskunmajsára. Sőt talán azon a vonalon több a látnivaló is.

 7. Testör március 5, 2006 at 2:37 du. #

  Baja-Kiskunmajsa vonalon én is csatlakoznék, bár szívem szerint megmutatnám az otthonomat, Kalocsa városát. Nem nagy de szép és van némi látnivaló is.

 8. madmaxbiker március 1, 2006 at 10:51 de. #

  Énis csatlakozok egy darabon egy darabig 😀 Pécsen talizhatunk valahol egykét szép hely van amit tudok meg egykét motoros örültködös,de inkább csak veletek gurulnák egy picit illetve majd megbeszéljük hogy kinek mi ötlete van.

 9. Mészáros Sándor február 28, 2006 at 2:23 du. #

  Üdv!
  Látom, hogy a mátra felé is jönnétek. Itt lakom a mátra lábánál és minden hétvégén ha tehetem fent vagyok a hegyen.
  Ha érdekel tudok két helyet, ahonnan szép a kilátás.
  Az egyikről tiszta időben a Magas Tátra is látszik, a másikról a déli irány (Gyöngyös és környéke).
  Üdv: Sanya

 10. papi február 14, 2006 at 12:49 du. #

  Sziasztok!
  Ajánlanám,ha Bécsből indultok feltétlen Eisenstadt felé vegyétek az irányt ott megtudjátok nézni az Esterházy kastélyt és a sétáló utcában egy kávét pihenés kép. Szállás ügyben, Tihanyban tudom ajánlani a Kakas panziót szintén motoros a tulaj. Az előttem szolokhoz csatlakozva Ópusztaszert feltétlen nézzétek meg,de az kb. fél nap.Ezt csak program miatt irom .Amennyiben pestre is jöttök szívesen gurulok veletek egy Duna kanyart (Szentendre ,Visegrád) Motoros üdv. papi

 11. Blue február 14, 2006 at 7:49 de. #

  Üdv!

  A 4. napon a 3-4-5-ös pont helyet ajánlanék egy másik szakaszt!

  Tavaly május 1-én arra vittem az AKMT-t……..a BAZI túrán…és katasztrófális jónéhány útszakasz…….(jó pár kár érte a motorokat, kocsikat)
  Haladni nem igazán lehet – bár a környék tényleg szép!

  Mi egy országkerülő túrát csinálunk – és a tapasztalat miatt ezt a szakasz idén már kihagyjuk! Inkább átugrunk Szlovákiába, és Salgótrajánnál jövünk vissza (vagy utána)……

  Az országot már elégé behálóztuk – így ha infó kell, képek, akkor a http://blue-devil.uw.hu oldalon a túráknál keresgélj, vagy a fényképalbumban…….

  Az útvonal amúgy jó, de sok csodás – ismert hely mellett megy el…….
  Én még ilyeneke ajánlanék…….

  2. Nap
  – Nagyvázsony, Kinizsi vár
  – Balatonboglár, Gömb kilátó
  – Szigetvár, Zrinyi vár

  3. nap
  – Ópusztaszer

  5. nap
  – Esztergom

  6. nap
  – Tatabánya, Turul madár
  – Öreg tó, vár
  – Vértesszőlős

 12. Budavári Zoltán Boy február 13, 2006 at 9:43 de. #

  Hazafele Komárom után feltétlenül megnézném a Pannonhalmi Főapátságot(1000 éves kolostor,modern pincészet,jó étterem)is idegenvezetéssel!

 13. kicsen február 11, 2006 at 4:34 du. #

  Az útvonal nem rossz,de ez inkább túraverseny lesz nem túra.Egy csomó jó hely mellett elhúztok 5-10 kilóméterrel.Én Csongrádon lakom és szívesen elkísérnélek benneteket 50-100km-res körzetben,de nem hagynám ki az Ópusztaszeri Nemzeti Parkot (Feszty-körkép) Csongrád körös-torok (kávéra vendégeim vagytok)Cserkeszőlő termál fürdő (ezek max 10km-es kitérők az eredeti útvonalhoz)

Szólj hozzá!