Sonnhof Rauris

A Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonában lévő, motorosbarát szálloda, amely kizárólag magyar alkalmazottakkal üzemel. Nálunk nyugodt lehetsz afelől, hogy motorod is biztos helyen, a szálloda belső udvarán vár Rád a következő indulásig. (6 fedett parkolóhely is van.) Ha netán ruháid átáznának, ruhaszárító gépet és fűtött szárító, tároló helyiséget (téli sítároló) is tudunk biztosítani.

Szállodánk mindegyik szobájában különálló fürdőszoba, WC és TV készülék található. Emellett egy hangulatos bár, medence, fallabda pálya, szauna, konditerem és wellness részleg áll rendelkezésedre.

Rauris egy alpesi falucska, mely Salzburg tartományban található, a Hohe Tauern Nemzeti Park területén, 985 méter magasságban. A 2200 m-es hegycsúcsok ölelésében megbúvó apró városközpont házai XV. századi alapokon állnak. Az ódon falak között éttermek, sörözők, kávézók hívogatnak bennünket, ahol még a több száz éves hatalmas faajtók, a kőbe vésett zsalugáteres ablakok ma is szolgálják a háziakat és a pihenni vágyókat. Az aranyláz idején a világ aranykitermelésének 10%-át Rauris-völgy adta. Bár a szerencsevadászok már tovább álltak, vagy letelepedtek a völgyben és biztosabb megélhetést választottak, még napjainkban is van aranymosási lehetőség.

Ha megszállott motoros vagy, biztos nem újdonság számodra, hogy Salzburg tartománya több ezer kilométer fantasztikus túraútvonalat kínál.
Az útvonal kiválasztásában is tudunk segíteni, neked csak jelezned kell, hogy mennyit szeretnél motorozni.

Minden Rauris környéki motorozással kapcsolatos információt megtalálsz itt.

További linkek:

http://www.grossglockner.at/
http://www.nockalmstrasse.at/
http://www.gerlosstrasse.at/
http://www.villacer-alpenstrasse.at/

Szállodánk ideális bázist jelenthet számodra, ha varázslatos tavak partján, tágas völgyekben vagy szédítő hágókon robognál.
Amennyiben aktív programokra vágysz a motorozás mellett, szívesen bevezetünk a sziklamászás vagy klettersteig rejtelmeibe is, túravezetőink segítségével.

Hogy az étkezés ne csak az elvesztett kalóriáid visszanyeréséről szóljon, szakácsaink kitûnő ételekkel és bőséges adagokkal gondoskodnak.

A motorozás mellett rengeteg egyéb látnivaló és kikapcsolódási lehetőség található, elérhető távolságban:

Aranymosás (három helyszín is van a faluban, illetve a közelben)
Bad-Gastein – termálfürdő
Salzkammerguti sóbányák
Grossglockner – látogatóközpont
Dachstein-i jégbarlang
Berchtesgadeni sasfészek – Hitler búvóhelye
Berchtesgadeni sóbánya
Königsee – királyok tava
Krimmler Wasserfälle – Európa legnagyobb vízesése

Elérhetőségünk:

Web: http://sonnhof.rauris.net
E-mail: sonnhof@rauris.net
Skype: hotel.sonnhof.rauris
Tel:  +43 6544 20077
Mobil AT:  +43 650 3918896
Mobil HU: +36 30 911 3053

Horváth Tibor, 2009. április 13.

Tags:

No Responses to “Sonnhof Rauris”

  1. Sipos Csaba április 18, 2009 at 9:39 du. #

    Mivel már többször sikerült Ausztriában járnom, aminek szépségével betelni nem lehet, csak egy tanácsot adnék a leendo túrákhoz. A térképeken fehér szinnel jelzett utakat ne hagyd ki az útvonalból. Jó minoséguek, gyér forgalom és gyönyöru tájak. A másik út a fizetos szakaszok. Érdemes áldozni rá. Igazi motoros paradicsomok. Sok élményben gazdag túrázást kívánok mindenkinek. Üdv Sipi

Szólj hozzá!